Whispering Sons

Whispering Sons, de Belgische postpunk revelatie van de afgelopen jaren en winnaar van Humo's Rock Rally in 2016, komt naar WeitjeRock!

Op 23 februari kwam hun nieuwe album 'The Great Calm' uit. 

Het Belgische vijftal brengt een donkere en unieke mix van experimentele en hectische postpunk, gecombineerd met de diepe stem van Fenne Kuppens. Het zorgt voor een constant onheilspellend gevoel dat sinds het begin inherent is aan hun muziek. Met hun energieke en boeiende optredens heeft de band zichzelf stevig gevestigd als een niet te missen live-act.

'The Great Calm' kwam op 23 februari uit uit en ontving lovende recensies:
Dansende Beren: 'Op The Great Calm heeft Whispering Sons zichzelf heruitgevonden, op een manier zoals enkel briljante bands dat kunnen.' ****
Humo: '‘The Great Calm’ van Whispering Sons is een plaat die je eindeloos opnieuw wilt beluisteren' ****

De afgelopen jaren heeft de band langzaam maar zeker hun eigen grenzen verlegd en overschreden. Waar hun debuutalbum ‘Image’ (2018) theatraal en breedbeeld was, concentreerde hun volgende plaat ‘Several Others’ (2021) zich meer op hun grootste kracht: pure, pretentieloze intensiteit. Na de release van ‘Several Others’ begon de band gedurende twee jaar aan een nieuw album te werken. Dit derde volledige album zou de Whispering Sons fans we eens kunnen verrassen. Het is minder duister dan ‘Several Others’ en minder groots dan ‘Image’. Dit nieuwe album is misschien wat opbeurender en speelser, maar die onheilspellende ondertoon ligt nog steeds op de loer. De band staat te popelen om zichzelf te laten zien en hun nieuwe muziek live te spelen!

Tickets