Waar kan ik tickets kopen?

Via deze link kan je tickets kopen. 

Wanneer krijg ik mijn ticket?

De tickets die je hebt aangeschaft zijn te downloaden vanaf 1 juni. 

Waar is WeitjeRock?

Het terrein van Weitjerock is gelegen ten noorden van IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland en 6 km van de Belgische grens. Festivalweide is gelegen aan de Mauritsweg 11 te IJzendijke. Het beste navigeer je naar IJzendijke en volg je vanaf daar de borden naar het festival.

Moeten kinderen ook tickets kopen?

Onder begeleiding van tenminste 1 volwassene mogen kinderen onder de 12 jaar gratis binnen. Let wel dat na 19:00 het kinderprogramma op het terrein stopt.

Is er ook een camping?

Jazeker! Direct naast het festivalterrein is er een camping i.s.m. tennisvereniging TIOLA. Je rolt dus zo van het festivalterrein je tentje in! De tickets zijn per persoon en inclusief ontbijt en douche gelegenheid. Helaas is de camping al uitverkocht.

Wat wel en niet mag op de camping lees je onderaan deze pagina.

Door het toerisme in Zeeuws Vlaanderen, zijn er gelukkig nog heel wat campings, hotels en vakantieparken in de buurt. Als je hier ergens wilt blijven slapen, wacht dan niet te lang met het boeken van een overnachting. WeitjeRock vindt plaats in het hoogseizoen, dus ook deze plekken zullen al vroeg volzet zijn. Camping Harderzee in Groede heeft aangegeven nog wel wat plaatsen vrij te hebben: https://www.campingharderzee.nl/nl/ 

 

Mag ik met mijn camper of caravan ook de camping op?

Dat is geen probleem. Je dient hiervoor wel een apart camper/caravan ticket te kopen. Ook deze zijn te koop in de ticketshop. Deze tickets geven toegang voor je camper/caravan.

De mensen die in de camper/caravan slapen dienen nog wel een apart camping ticket per persoon te kopen. 

Let op: alleen door het RDW als zodanig gekeurde caravans/campers zijn toegestaan en er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Kan ik op de dag zelf ook nog tickets kopen?

Als het festival niet op voorhand is uitverkocht, kun je gewoon een ticket aan de kassa kopen. Let wel, het is slimmer en voordeliger om een ticket te kopen in de voorverkoop. Je bent goedkoper uit en voorkomt teleurstelling dat het uitverkocht is.

Hoe laat gaat het festival open?

Op vrijdag ben je vanaf 18:00 welkom, op zaterdag beginnen we al om 12:00.

Tot hoe laat kan ik het terrein op komen?

Tot 00:30 en de zondag erna de hele dag om te helpen opruimen ;-)

Zijn er kluisjes op het festival?

Er zijn kluisjes te huur op het festival.

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Leuk dat je wilt komen helpen op het festival! Meld je aan via deze link.

Wat is er te eten op het WeitjeRock?

Uiteraard is er dit jaar ook weer gezorgd voor eten. Er staan verschillende eettentjes op het terrein van WeitjeRock met diverse keuzes. Onder andere lekkere frietjes en verschillende snacks, hamburgers, mosselen en oesters en als toetje lekker zelfgemaakt schepijs. Ook aan vegetariërs en vegan bezoekers wordt gedacht. Verder zijn er verschillende lokale cateraars aanwezig. Speciale dieetwensen? Door het ruime aanbod is de kans groot dat we daarin kunnen voorzien, maar niet gegarandeerd. Neem bij twijfel even contact met ons op via festival@weitjerock.

Wat is er te drinken op WeitjeRock?

Er is op het festival een variëteit aan alchoholische en non-achoholische dranken te koop, warm of koud, cocktails, of je neemt een lekker speciaal biertje in onze speciaal bier tent, we hebben het allemaal.

Wat mag wel het terrein op en wat niet?

Om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken, moeten we ook voor ieders veiligheid zorgen, vandaar niet toegestaan: Etenswaren, drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, wapens, gevaarlijke paraplu's (met metalen punt), andere gevaarlijk voorwerpen, stoelen (behalve opblaasbare stoelen) en professionele foto-, film- en andere (geluid-)opnameapparatuur. Het gaat dan om camera's met verwisselbare lenzen. Wegwerpcamera's en telefoons met camera zijn wel toegestaan.
- Huisdieren zijn niet welkom (met uitzondering van assistentiehonden).
- Grote tassen/rugzakken.

Wapens zijn niet nodig, zitplekken zijn er zat en voor eten en drinken zorgen wij. Wel toegestaan, goed humeur!

Hoe kan ik Best Friend worden?

Wil jij graag jouw steentje bijdragen om de continuiteit van WeitjeRock te garanderen? Wordt dan Best Friend van WeitjeRock 2023. Je ontvangt dan een combiticket, een uniek Best Friends item en een vermelding op de website! 

Waar kan ik parkeren?

Er kan vlakbij (op een 100tal meter) het festivalterrein geparkeerd worden. Volg vooral de borden van het festival.

Ik wil carpoolen

Mocht je niet in het bezit zijn van vervoer naar festival WeitjeRock, dan kan je de app 'Carpool' by Mpact downloaden en op zoek gaan naar een match. Door te carpoolen, leer je nieuwe mensen kennen en kun je veel geld besparen. Omdat carpoolers de lege plekken in de auto’s opvullen komen er minder auto’s naar WeitjeRock, dat maakt het rustiger op de weg en op de parkeerplaats. Bovendien is het beter voor het milieu!

Is er een fietsenstalling?

Je kan bij de ingang van het festival je fiets parkeren. Er is voldoende ruimte en je loopt vanaf hier zo het festival op. Bijkomend voordeel: het is goed voor je gezondheid,portemonnee en het milieu!

Ik ben van de pers, moet ik dat melden?

Ja, als je van de pers bent en je wilt een verslag maken over WeitjeRock moet je eerst even een mailtje sturen naar festival@weitjerock.com of gebruik maken van het contactformulier om ons te laten weten dat je komt. Wij zullen dan zorgen dat de toegang tot het festival voor je geregeld wordt. Pers en/of fotografen die zich NIET van te voren hebben aangemeld krijgen GEEN gratis toegang tot het terrein en/of backstage en moeten gewoon een toegangsbewijs kopen. Ook mag je je camera niet mee op het terrein nemen. Er is geen speciale parking voor de pers; er wordt verwacht dat deze de bezoekersparking gebruikt.

Huisregels

Huisregels WeitjeRock 

Hey, leuk dat je er bent!! Omdat we graag willen dat iedereen een leuke tijd heeft en het festival goed verloopt, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hiermee voldoen we meteen aan allerlei verplichtingen en wetten. Met deze huisregels ben je automatisch akkoord gegaan, toen je een kaartje kocht (de regels gelden ook voor bezoekers die een ticket cadeau hebben gekregen of gewonnen). Zie het als de algemene voorwaarden.

Ten eerste zijn we erg trots op onze naam, het logo, de huisstijl en teksten. Het is dus niet de bedoeling dat je dit zomaar, zonder toestemming, kopieert en verspreidt. Alle bovengenoemde zaken zijn eigendom van Stichting WeitjeRock. 

Tickets
- Toegangskaarten mogen niet worden doorverkocht voor een hoger bedrag dan de aanschafprijs.
- Gekochte kaarten nemen we niet terug.
- Je wisselt je tickets voor het betreden van het festivalterrein om voor een polsbandje. Voor dit bandje moet je een hele dag goed zorgen en vooral rond je pols laten zitten. Beveiligers kunnen er op elk moment naar vragen.
- Ben je al op het terrein en zit je polsbandje te strak of is het bandje toch kapot gegaan? Vraag dan een nieuwe bij het personeel aan de ingang. Buiten het terrein kan je met polsband problemen naar de kassa. Het zelf repareren van een bandje wordt gezien als fraude.

Op het festivalterrein
- Het betreden van het festivalterrein is geheel op eigen risico.
- Houd er rekening mee dat je bij het betreden van het festivalterrein kan worden gefouilleerd en dat er om een legitimatiebewijs kan worden gevraagd.
- Roken in de tenten is verboden.
- Zonder toestemming van de organisatie mag je geen spullen, eten of wat dan ook te koop aan bieden op het terrein.
- Crowdsurfen – met of zonder surfplank – is absoluut verboden. Wie toch crowdsurft mag surfend het festivalterrein verlaten en hoeft niet meer terug te komen.
- Hoge nood? Bezoek een toilet. Wildplassen is verboden en kan ervoor zorgen dat je het festivalterrein moet verlaten. Een bezoekje aan een dixie doe je overigens alleen; het is sowieso oncomfortabel om met meerdere mensen één toiletcabine te gebruiken, maar ook verboden.
- Stichting WeitjeRock is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade aan bezoekers en/of goederen van bezoekers. 

Consumptiebonnen
- Met de consumptiebonnen kan je zowel eten als drinken kopen.
- Gekochte bonnen zijn alleen geldig tijdens de editie van 2023.
- Bonnen van voorgaande edities zijn niet meer geldig. Wel bijzonder dat je deze hebt bewaard!

Fraude
- Bij fraude, ongeldige tickets, poging over de hekken te klimmen of andere onrechtmatigheden, word je direct van het terrein verwijderd en doen we aangifte bij de politie.

Kinderen
- Kinderen jonger dan 14 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene het terrein op. Kinderen tot en met 11 jaar mogen, onder begeleiding van een volwassene, gratis naar binnen.
- Specifieke babyvoeding mag mee het terrein op.
- Ook buggy's, kinderwagens of bolderkarren (alleen voor het vervoer van kleine kinderen 😉) zijn toegestaan.

Dit mag niet mee het terrein op:
- Etenswaren, drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, wapens, gevaarlijke paraplu's (met metalen punt), andere gevaarlijk voorwerpen, stoelen (behalve opblaasbare stoelen) en professionele foto-, film- en andere (geluid-)opnameapparatuur. Het gaat dan om camera's met verwisselbare lenzen. Wegwerpcamera's en telefoons met camera zijn wel toegestaan.
- Huisdieren zijn niet welkom (met uitzondering van assistentiehonden).
- Grote tassen/rugzakken mogen niet mee het terrein op. Tassen met een maximale grootte van een A4 en zo’n tien centimeter dik zijn wel toegestaan.

Programma
- Het programma is onder voorbehoud. Bij het niet doorgaan van één of meerdere acts kunnen tickets niet worden geretourneerd. We gaan op zoek naar een gepaste oplossing of gelijkwaardige act.

Alcohol & Drugs
- Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel mogen wij om een legitimatiebewijs vragen.
- Ben je nog geen 18 jaar en word je betrapt op het drinken van alcohol? Dan mogen wij je van het festivalterrein sturen.  Hetzelfde geldt voor mensen die 18+ zijn en alcohol doorgeven aan iemand onder de 18.
- WeitjeRock zegt nee tegen drugs. Zowel het gebruik, als het bezit ervan. Betrapt? Dan word je van het terrein verwijderd. Ook is het verboden om drugs te verhandelen. Betrapt? Dan word je van het terrein getrapt en overgedragen aan de politie. 

Security
- De security mag gebruik maken cameratoezicht. De beelden mogen gebruikt worden voor strafrechtelijke en/of civielrechtelijke vervolging.
- Bezoekers dienen te allen tijde naar aanwijzingen/voorschriften van de security te luisteren.

Media
- Op het festivalterrein worden foto's en filmopnames gemaakt voor promotie, de website en voor verschillende, andere media. Bij het betreden van het terrein geef je automatisch toestemming dat deze beelden voor deze doeleinden (kunnen) worden gebruikt.
- Flyers of posters mogen niet worden verspreid op het terrein zonder toestemming van de organisatie. 


Wat we niet kunnen verplichten, maar wel op prijs stellen: neem je goede humeur mee, maak er een fantastische dag van, bouw een feestje en geniet. 

Wijzigingen van het WeitjeRock reglement zijn onder voorbehoud. Op last van de overheid kunnen huisregels op elk moment worden aangepast. Houd de www.weitjerock.com in de gaten voor de meest actuele informatie.

 

 Huisregels camping

Huisregels Camping

Stichting WeitjeRock en tennisvereniging Tiola vinden natuur en milieu erg belangrijk. Help ons en zorg er samen met ons voor dat de camping netjes blijft en afval vrij wordt achtergelaten. Jullie support helpt! Houd de sanitaire voorzieningen (douches en toiletten) schoon. Deponeer ook hier afval in de containers.

 

Onderstaande regels gelden op het gehele campingterrein en dienen strikt te worden nageleefd. Niet naleving van de voorschriften kan leiden tot verwijdering, al dan niet in combinatie met aangifte bij de politie.

 • Kamperen is enkel toegestaan op de officiële WeitjeRock camping binnen de aangegeven plaatsen.
 • Entreetickets worden bij de camping entree omgewisseld voor een polsbandje. Dit polsbandje is niet overdraagbaar. Zonder polsbandje wordt de toegang tot de camping geweigerd/ontzegd.
 • De minimumleeftijd om zonder begeleiding van een meerderjarig persoon het festivalterrein op te gaan is 12 jaar. Dit geldt ook voor de camping.
 • Je moet jezelf tijdens het festival te allen tijde kunnen legitimeren volgens de Nederlandse identificatieplicht. Dat kan met een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart.
 • Je kunt aan de ingang worden gefouilleerd. Weiger je dit, dan kan de toegang geweigerd worden zonder teruggave van entreegelden.
 • Tenten mogen alleen geplaatst worden binnen de aangewezen vakken.
 • De douches en kantine zijn van 09:00 uur tot 13:00 uur geopend. Buiten deze tijden kan men gebruik maken van de tijdelijke toiletten en de handwasunits voor bijvoorbeeld het poetsen van je tanden. 
 • Voertuigen zijn verboden op het terrein. Enkel trolleys/karretjes (max. 70 cm breed) die door de visitatiepoorten passen zijn toegestaan.
 • Iedere vorm van verbale en non-verbale agressie en/of discriminatie is verboden
 • Het is verboden luide muziek te draaien na sluiting van het festival.
 • Open vuur is verboden. Daaronder is mede begrepen: een kampvuur, BBQ’s, fakkels, vuurwerk en dergelijke. Ook het gebruik van (wegwerp) barbecues en gasflesjes is verboden. 
 • Handel in goederen van welke aard dan ook zonder toestemming van de organisatie is verboden.
 • Het is verboden goederen en of materialen op het terrein te beschadigen en/of te ontvreemden.
 • Promotiematerialen zoals onder andere flyers, posters, banners en stickers verspreiden is verboden.
 • Het gebruik en/of meenemen van glaswerk is verboden.
 • Roken is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Ook hiervoor geldt, laat het terrein afvalvrij achter. Ruim dus ook je peuken op. 
 • Bezoekers gaan met het kopen van een ticket automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden.
 • Het barricaderen/blokkeren van brandgangen en/of nooduitgangen is verboden. De organisatie is te allen tijde gerechtigd om het materiaal wat de blokkade veroorzaakt te verwijderen of te verplaatsen.

Wat laten wij niet toe op de camping:

 • Drugs, geneesmiddelen, geestverruimende middelen en of stoffen die als drugs kunnen worden gebruikt. Ook het onder invloed verkeren van drugs is verboden.
 • Glaswerk in welke vorm dan ook
 • Wapens, attributen of gereedschappen die gebruikt kunnen worden als een wapen en (huis)dieren.
 • (Elektrische) apparaten, koelkasten, tostiapparaten, tapinstallaties, gasflessen en dergelijke.
 • Confetti, party poppers en dergelijke.
 • Geluidsinstallaties, generatoren en aggregaten.
 • Groot meubilair waaronder bankstellen of andere grote attributen.

 

Slotbepaling

De organisatie is te alleen tijde gerechtigd tot het weigeren of verwijderen van personen van de camping en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel en/of verlies of beschadiging van goederen.

Dit reglement geldt als aanvulling op “de algemene voorwaarden” van Stichting WeitjeRock.

Informatie mindervaliden

Er zijn speciale parkeerplekken vrijgehouden naast de ingang van het festival voor rolstoelgebruikers en/of personen die slecht te been zijn. Dit zijn de parkeerplekken naast het Mauritshof.
Bij aankomt op het festival zal men hier worden doorverwezen door de verkeersregelaars.

Voor rolstoelgebruikers is eventueel een aparte ingang beschikbaar, neem hiervoor contact op met de organisatie. 

Er zijn toiletten aanwezig voor minder validen personen.

Verder blijft het terrein een (hopelijk droge) weide, die enigsinds vlak is.

Er is geen invaliden dek aanwezig.