WeitjeRock valt in de prijzen!

WeitjeRock valt in de prijzen!

Festileaks, dé festivalcommunity van Nederland heeft zijn jaarlijkse Festival Awards uitgereikt. WeitjeRock is in de prijzen gevallen en staat tussen grote namen als o.a. Tomorrowland en Best Kept Secret.

Er kon een hele zomer gestemd worden op het ‘Festivalrapport’ van ieder festival. Men geeft daarin een cijfer aan zes categorieën, plus een totaalcijfer. Maar liefst 101.091 stemmen zijn er genoteerd, verdeeld over 253 festivals. De bezoekers van Festileaks hebben de prijs/kwaliteit van WeitjeRock beoordeeld met een 8,1. Geen enkel festival scoorde hoger in deze categorie, waardoor WeitjeRock er met deze fantastische prijs vandoor gaat. Daarnaast is WeitjeRock 3e geworden in de categorie ‘beste sfeer' met een 8,7. 

WeitjeRock is bijzonder trots en dankbaar dat het deze prijs in ontvangst mag nemen. Dat het een publieksprijs betreft, maakt het extra bijzonder. De bezoekers geven ons hiermee een blijk van waardering en een duwtje in de rug. Het motiveert ons voor alle komende edities en de aankomende 10e editie in het bijzonder. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers, sponsoren en partners zou WeitjeRock in zijn huidige vorm niet kunnen bestaan. Deze prijs is dan ook voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen en een WeitjeRock hart heeft.

Juryrapporten Festileaks

Beste prijs/kwaliteit

1. WeitjeRock (8,1)

Voor een prijs van slechts €49,50 kreeg je in 2023 het beste van Nederland en België tijdens 2 dagen Weitjerock. De hoogste Benelux act uit de Festivalacts Top 100, in de vorm van The Haunted Youth, stond er bijvoorbeeld. Maar ook artiesten als Warhaus en Rondé pronkten op de line-up. Waar de vrijdag vooral een opwarmdag met elektronische muziek was, stond de zaterdag meer in teken van de gitaar.

Een campingticket dien je bij Weitjerock apart erbij te kopen, maar daar krijg je wel – vergeleken met andere festivals – een flinke service voor terug. Douchen is bijvoorbeeld bij de prijs inbegrepen en zelfs een ontbijt met een gebakken eitje zit bij je ticket. Op het terrein serveerden foodtrucks ruime porties en bij elke stand was er een vegetarische optie. In het oog sprongen ook de cocktails voor maar 2,5 muntjes, een hele bucket kostte maar 12,5 munten. Met een muntprijs van €3,30 is dat een meer dan prima deal. Op alle prijs-kwaliteit gebieden scoort Weitjerock hoge ogen en daarom is het de terechte winnaar van 2023!

Beste sfeer

3. WeitjeRock (8,7)

Voor de derde plek in de lijst van meest sfeervolle festivals van 2023 reizen we af naar het zuiden van Zeeland. Weitjerock 2023, dat betreft massaliteit (en eigenlijk op wel meerdere fronten) volledig in contrast staat met Defqon.1, bewijst dat het op kleinschalige festival eveneens ongekend gezellig kan zijn. Het festival wordt gedragen door vrijwilligers en vrienden, en dat merk je echt wanneer je aanwezig bent. De liefde voor de muziek en voor andere festivalgangers voel je op elke hoek van het terrein. Zoals verwacht komt dit de sfeer enkel ten goede.

Doordat het (voor de rest van Nederland) zo afgelegen ligt en het zo kleinschalig is, keren veel bezoekers uit de omgeving jaarlijks terug naar de festivalweide van Weitjerock. Wat zorgt voor een echt ons-kent-ons-vibe, al worden nieuwkomers net zo goed met open armen ontvangen. Weitjerock is een verstopte parel op de festivalagenda als het om sfeer gaat!