Bestuur

500_rutger.png

Rutger van Merode (1985) – voorzitter
Na enkele jaren studeren in Nijmegen, na het succesvol afronden van een master communicatiewetenschappen, teruggekeerd naar Zeeuws-Vlaanderen.

Tegenwoordig werkzaam bij DOW in Terneuzen als Supply Chain Planner.

Net zoals alle bestuursleden van Stichting WeitjeRock ben ik ook een enorme muziekliefhebber. Vanaf jongs af aan ben ik vanuit thuis veel in aanraking geweest met verschillende muziekstijlen.

Waar mijn vader naar Pink Floyd, Peter Gabriel, Neill Young en alles wat de gouden jaren ’60 en ’70 voortbrachten luisterde kreeg ik via mijn moeder veel met U2 en Simple Minds te maken.

Dat is allemaal goed blijven hangen en na zelf veel concerten en festivals bezocht te hebben flink wat ervaring aan de bezoekerskant van muziekevenementen.

Door veel IJzendijkenaren en (West) Zeeuws-Vlamingen - en dus ook door mij – werd vaak met warme gevoelens terug gedacht aan het ‘oude’ Weitjerock. Er spookte al een tijdje het idee om toch maar weer eens wat
bandjes naar IJzendijke te laten komen was daarom ontzettend enthousiast toen ik van het initiatief van Sebastien hoorde om WeitjeRock nieuw leven in te blazen.

Ik wist eigenlijk meteen dat ik hier deel van wilde uitmaken en ben zodoende vanaf de hergeboorte van de Stichting WeitjeRock lid van het bestuur.

Ik hoop het enthousiasme dat ik deel met de rest van de organisatie te kunnen vertalen naar een fantastische WeitjeRock deze zomer!

 

 500_toby_wr.jpg

Toby Groosman (1983) – vice voorzitter / weide techniek.

Na het afronden van de opleiding MBO Bouwkunde aan het werk gegaan als timmerman bij Dura Vermeer en daarnaast de opleiding KOB Management afgerond in de avonduren.

Imiddels werkzaam bij EPZ als Sr. technicus civiel onderhoud op de kerncentrale.

Van jongs af aan een enorme dance-liefhebber en bezocht dan ook graag de discotheken in Belgie en de grotere dancefeesten van Nederland.
Sinds zijn eerste bezoek aan RockWerchter in 2002 -  waar hij in eerste instantie enkel ging voor namen als Carl Cox, 2 Many Dj`s en Roger Sanchez -  verkocht aan festivals alsmede de vele muziekstromen die hierop terug te vinden zijn.

Zelf een groot fan van Pearl Jam en Bruce Springsteen & The E-Street Band.

Tijdens de Weitjerock Memorial gelijk met veel enthousiasme gehoor gegeven aan de oproep om een nieuw bestuur op te richten om zo het festival opnieuw leven in te blazen. Sindsdien met  veel plezier deel uitmakend van de organisatie. Houdt zich binnen de organisatie hoofdzakelijk bezig met de terreinopbouw en acquisitie.

Hoopt samen met de rest van de organisatie  WeitjeRock uit te laten groeien tot een succesvol festival. Op naar 25 juli!

 

Meijke van der Plas (1988) - secretaris

Ik kijk met trots naar de bevlogenheid en het enthousiasme in ons bestuur en ben even zo trots dat ik hier deel van uit mag maken. Mijn liefde voor festivals met die mooie combinatie van goede muziek en een unieke sfeer hoop ik met WeitjeRock ook op anderen over te brengen. Het grappige hiervan is dat mijn eerste festivalervaring terug gaat naar het ‘oude’WeitjeRock. 
Nu bijna elf jaar later sta ik met de organisatie aan de andere kant, een ervaring waar ik nu al zo veel van geleerd heb en waar ik van wil blijven leren. Ik hoop dat we jullie weer mooie momenten kunnen brengen op ons Weitje!

@ Eurosonic

Peter van Hanegem (1970) - Penningmeester

Als oprichter en bestuurslid van de eerste vijf WeitjeRock edities (1999-2003) kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Veel ouwehoeren met Sebastien Groosman over dat Weitjerock moet terug komen, presentatie geven aan de potientele doorstarters en uiteindelijk teruggevraagd in het bestuur vanwege het uitvallen van Stijn Martens.
Het festivalbloed stroomt als sinds 1985 toen ik voor het eerst naar Rock Torhout ging, sindsdien heb ik menig festival bezocht in binnen en buitenland waaronder ook sinds kort het festival voor defestivalorganisator Eurosonic/Noorderslag in Groningen.
Ik ben de nestor van de groep, samenwonend met Desiree en vader van de twee grootste WeitjeRock fans Juul En Hanna. Probeer verder te leren drummen en mondharmonica te spelen.

Bij Weitjerock ben ik veranwoordelijk voor de financien, contact met de artiesten en boekingskantoren en ik ondersteun Toby in de weide opbouw en technische vraagstukken.

Ik hoop jullie allemaal te zien deze zomer !!!

500_pic_140116_jvo_foto_website.jpg

Joël van Overloop (1984) – dagelijks bestuur.

Beste bezoeker!

Allereerst van harte welkom op de vernieuwde website van WeitjeRock. Ziet er goed uit toch?! Past geheel in de ambitie die wij als stichting hebben om van WeitjeRock elk jaar een topfestival te maken!!

Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Joël van Overloop, 29 jaar oud, woonachtig te IJzendijke en een fervent festivalbezoeker. Als 15 jarig ventje was ik vrijwilliger bij de eerste officiële editie van WeitjeRock, wat toen nog op de weide bij Fam. Haverbeke werd gehouden. En op diezelfde dag ben ik besmet geraakt met het festivalvirus.

Sindsdien heb ik veel festivals bezocht, waarvan de eerste keer naar Rock Werchter me nog wel het meest is bijgebleven. Toentertijd was Werchter nog een 3-daags muziekfestival, ik met een paar vrienden onze tas ingepakt en weg waren we; op de fiets! De één kon wat beter navigeren dan de ander maar we zijn er toch mooi geraakt; een ervaring om nooit te vergeten.

Een andere ervaring om nooit meer te vergeten was de eerste editie van het nieuwe WeitjeRock. Er is in mijn ogen geen betere manier om opnieuw te beginnen dan zo. Als bezoeker heb ik een hele dag genoten; goede muziek, toffe sfeer, zonneschijn en hoosbuien. Een echte festivaldag als je het mij vraagt.

Des te spannender is het nu. Nu mag ik een festival mee helpen organiseren! Met de ervaringen die ik tijdens die festivals heb opgedaan hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan Stichting WeitjeRock en de komende edities van Weitjerock!

Hopelijk raakt iedereen die WeitjeRock bezoekt net zo enthousiast als ik. Want zeg nou zelf, wat is er mooier dan met je vrienden van goede muziek te genieten onder een stralend blauwe hemel met een koude pint?

Tot op de weide!

 

Lotte ten Braak (1985) – dagelijks bestuur

Ook voor mij is Weitjerock een van de eerste festivalervaringen geweest en na een aantal kleine festivals konden de grote festivals als Rock Werchter niet uitblijven. Het mooie aan festivals vind ik dat je vaak bands ontdekt die je anders misschien nooit was tegengekomen. Dat je dit liggend in het gras samen met zo veel andere muziekliefhebbers samen kunt doen, is natuurlijk een hele fijne extra. 

De afgelopen twee jaar heb ik aan de zijlijn mee mogen maken hoe Weitjerock uit het stof werd gehaald en er weer een fantastisch festival staat. Het enthousiasme waarmee dit gebeurt, is zo aanstekelijk dat het moeilijk is om er niet zelf ontzettend enthousiast van te worden. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik nu deel uit mag maken van dit team.

Ik hoop dat we er samen met alle betrokkenen weer een fantastisch festivaljaar van kunnen maken en we voor veel leuke ontdekkingen en ontmoetingen kunnen zorgen.