Bestuur


500_rutger.png

Rutger van Merode (1985) – voorzitter
Na enkele jaren studeren in Nijmegen, na het succesvol afronden van een master communicatiewetenschappen, teruggekeerd naar Zeeuws-Vlaanderen.

Tegenwoordig werkzaam bij DOW in Terneuzen als Supply Chain Planner.

Net zoals alle bestuursleden van Stichting WeitjeRock ben ik ook een enorme muziekliefhebber. Vanaf jongs af aan ben ik vanuit thuis veel in aanraking geweest met verschillende muziekstijlen.

Waar mijn vader naar Pink Floyd, Peter Gabriel, Neill Young en alles wat de gouden jaren ’60 en ’70 voortbrachten luisterde kreeg ik via mijn moeder veel met U2 en Simple Minds te maken.

Dat is allemaal goed blijven hangen en na zelf veel concerten en festivals bezocht te hebben flink wat ervaring aan de bezoekerskant van muziekevenementen.

Door veel IJzendijkenaren en (West) Zeeuws-Vlamingen - en dus ook door mij – werd vaak met warme gevoelens terug gedacht aan het ‘oude’ Weitjerock. Er spookte al een tijdje het idee om toch maar weer eens wat
bandjes naar IJzendijke te laten komen was daarom ontzettend enthousiast toen ik van het initiatief van Sebastien hoorde om WeitjeRock nieuw leven in te blazen.

Ik wist eigenlijk meteen dat ik hier deel van wilde uitmaken en ben zodoende vanaf de hergeboorte van de Stichting WeitjeRock lid van het bestuur.

Ik hoop het enthousiasme dat ik deel met de rest van de organisatie te kunnen vertalen naar een fantastische WeitjeRock deze zomer!

 

 

@ Eurosonic

 

 

Meijke van der Plas (1988) - secretaris

 

Ik kijk met trots naar de bevlogenheid en het enthousiasme in ons bestuur en ben even zo trots dat ik hier deel van uit mag maken. Mijn liefde voor festivals met die mooie combinatie van goede muziek en een unieke sfeer hoop ik met WeitjeRock ook op anderen over te brengen. Het grappige hiervan is dat mijn eerste festivalervaring terug gaat naar het ‘oude’WeitjeRock. 
Nu bijna elf jaar later sta ik met de organisatie aan de andere kant, een ervaring waar ik nu al zo veel van geleerd heb en waar ik van wil blijv

 

en leren. Ik hoop dat we jullie weer mooie momenten kunnen brengen op ons Weitje!

 

400_mmi_8338.jpg

Peter van Hanegem (1970) - Penningmeester

 

Als oprichter en bestuurslid van de eerste vijf WeitjeRock edities (1999-2003) kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Veel ouwehoeren met Sebastien Groosman over dat Weitjerock moet terug komen, presentatie geven aan de potientiële doorstarters en uiteindelijk teruggevraagd in het bestuur vanwege het uitvallen van Stijn Martens.
Het festivalbloed stroomt als sinds 1985 toen ik voor het eerst naar Rock Torhout ging, sindsdien heb ik menig festival bezocht in binnen en buitenland waaronder ook sinds kort het festival voor de festivalorganisator Eurosonic/Noorderslag in Groningen.
Ik ben de nestor van de groep, samenwonend met Desiree en vader van de twee grootste WeitjeRock fans Juul en Hanna. Probeer verder te leren drummen en mondharmonica te spelen.

Bij Weitjerock ben ik veranwoordelijk voor de financien, contact met de artiesten en boekingskantoren en ik ondersteun Toby in de weide opbouw en technische vraagstukken.

Ik hoop jullie allemaal te zien deze zomer !!!

 

 

 Luc van Waes (1975)

Afgelopen zomer werd mij gevraagd of ik zin had om het bestuur van WeitjeRock te versterken. Een vraag die weinig toelichting nodig had. Tijdens de eerste edities, begin deze eeuw, was ik als bestuurslid actief betrokken bij WeitjeRock. In 2011 samen met Peter de WeitjeRock memorial avond georganiseerd met als doel het festival nieuw leven in te blazen. Nadat dit ook gebeurde heb ik tijdens de edities van 2013, 2014 en 2015  als vrijwilliger de handen uit de mouwen gestoken.

Nu dus als jongste lid van het bestuur zal ik me even voorstellen. Samenwonend met Corinne in IJzendijke. Inmiddels al jaren werkzaam bij Vroon B.V. (Livestock Express)  in Terneuzen.

Al vanaf jonge leeftijd groot muziekliefhebber en frequent bezoeker van festivals en concerten. Dit voornamelijk in België, denk aan Torhout/Werchter, Pukkelpop, Vooruit, AB, Cactus, etc. Het mooiste aan festivals is toch de relaxte sfeer in combinatie met muziek. Hoop samen met dit enthousiaste en bevlogen bestuur WeitjeRock te maken tot hét evenement in de regio! 

 

 

400_thumb_img_5741_1024.jpg

Niek Verbeke (1985)

 

Als echte liefhebber heb ik tot nu toe alle edities beleefd als bezoeker. Naast WeitjeRock bezocht ik ook vele andere festivals in Nederland en België. Zowel grote als Lowlands, Pukkelpop, Werchter en Tomorrowland, maar ook kleine zoals Crammerock, Cactus, Breda Barst enz.

 

Toen in 2011 het idee ontstond om Weitjerock weer nieuw leven in te blazen was ik uitbater van Café La Porte d’Or. De Weiterock Memorial avond en een ‘mini’ Weitjerock werden toen bij mij in de kroeg georganiseerd. Na 6 jaar La Porte d’Or, was ik toe aan nieuwe uitdaging. Tegenwoordig werk ik als verkoopadviseur bij Goos Horeca te Oostburg. Het organiseren van diverse evenementen in de kroeg deed ik altijd met veel plezier. Vandaar dat ik graag een bijdrage wil leveren aan het organiseren van dit prachtige evenement voor de regio.

 

Ik heb niet echt een voorkeur voor één bepaald genre en kan dus vele verschillende muzikale stromingen waarderen. Wat mij vaak het meeste aanspreekt is dat een artiest het voor elkaar krijgt om met zijn live optreden een unieke sfeer weet te creëren. Eén van de beste voorbeelden hiervan is Bruce Springsteen, maar ik kan net zo goed genieten van een goede dj-set.

 

Ik hoop in ieder geval dat we er elk jaar met zijn allen weer een onvergetelijke WeitjeRock van kunnen maken!!!