Young Talent

 

500_wr22_banner_kids_programma.png

 

Ook in 2022 is er weer een WeitjeRock Young Talent programma. Op zaterdagmiddag 30 juli is er in de Petit Paris tent een divers programma voor jong en oud. Dit jaar georganiseerd in samenwerking met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen. Neem de kinderen dus gezellig mee, laat ze kennis maken met muziek en cultuur en bezorg ze een onvergetelijke middag! 

 

Fabelo-Rozo & Kees Wagenaar

Fabelo-Rozo (Kees Wagenaar en Marjo van der Pols) start met een act voor de jongste bezoekers. Daarna kunnen kinderen zelf aan de slag met een workshop cajons en djembés.

De workshop wordt gegeven door Kees Wagenaar. Van origine is hij muziekdocent, maar altijd gecombineerd met zijn werk als muzikant/theatermaker. Hij speelde jarenlang in een folkband, waarin o.a. gespeeld werd in Canada, Litouwen, Hongarije, Duitsland, België en uiteraard in Nederland. Ook schreef hij daar teksten en muziek voor.

Nu vooral op pad vanuit het bedrijf Fabela-Rozo theaterproducties, samen met "partner in crime", Marjo van der Pols, waarmee hij samen voorstellingen maakt en speelt in scholen, bibliotheken en theaters. De voorstellingen snijden maatschappelijke thema's aan, verpakt in een mooi verhaal. En als het kan met een snufje geschiedenis. Als één ding hierover gezegd kan worden, is dat die nooit "doorsnee" zijn, maar muzikaal en vooral, ja vooral rijkelijk aangekleed. Een beeld daarvan krijg je al, als je de theaterwerkplaats in de Weststraat in Aardenburg betreedt. Ook zijn Marjo en Kees te vinden in straatacts en straatanimaties.

Als zij niet samen onderweg zijn, is hij vaak te zien en horen op historische locaties in Nederland en België. Kees werkt als troubadour in o.a. Archeon in Alphen aan den Rijn.

 

Monika van de Ree

Theater maakster Monika van de Ree komt uit Groede. Al jaren neemt ze de rol van Regie op zich voor de jongeren theater groep de plattelanders in Oostburg, waarbij ze ook  het script graag zelf schrijft.

Daarnaast heeft ze veel passie voor de wereld van het Straat theater, waarbij je dicht bij het publiek staat en veel verbinding en interactie kunt vinden. 

Naast het bedenken en creëren van diverse theateracts en workshops, kruipt ze ook  regelmatig zelf in de rol van Levend standbeeld. Hierbij gaat het niet om het stil staan, maar juist om het vertellen in stilte. Samen met haar dochter Amber stapt ze op veel festivals ,zowel in binnen als buitenland ,op de sokkel, waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen met hun performance en creaties.

Op Weitje Rock zal ze jongeren en kinderen begeleiden om in de huid te kruipen van opvallende personages en hen de ervaring en het podium te bieden als (straat)theater artiest.

 

Daan Draait

De voorstellingen van Daan Draait voor het hele gezin zijn een combinatie van muziek, interactief theater en vertelkunst. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet.

Op WeitjeRock Young Talent komen maar liefst 3 verschillende voorstellingen voorbij waaraan iedereen elke keer mee kan/mag doen.