Lineup

400_wr_2022_website_banners_goldband.png

Goldband

Nadat ze in 2019 uit het niets de muziekindustrie binnen kwamen te stormen lijkt de Haagse popsensatie Goldband zich inmiddels serieus gevestigd te hebben in het Nederlandse én Belgische muzieklandschap. Na twee EP’s, cult hits als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’ en vooral een ijzersterke live reputatie kwam in 2021 het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ uit.

Met het genre-overstijgende album hebben de drie ex stukadoors De Het Boaz, Karel Gerlach en Milo Driessen in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp bewezen een serieuze pop act te zijn die zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen. Met invloeden uit jaren 80 nederpop en disco maar ook trance en gabber heeft Goldband een geheel eigen sound neergezet die zich vooral live op het podium laat gelden. Hierdoor wist de band met hun allereerste tour binnen no-time de grote zalen in de Benelux uit te verkopen.

Met miljoenen streams per maand, een nominatie voor de 3voor12 award en het predikaat Volkskrant Talent van van het jaar 2021 is Goldband op weg naar hun eerste volwaardige festivalseizoen en zonder twijfel dé act die je niet wilt missen.

 

400_wr_2022_website_banners_son_mieux_2.png  

Son Mieux

“Oh I don't know where I am, but it feels like home” zingt frontman Camiel Meiresonne in Feels van het album Easy. Tijd om de band Son Mieux een onvergetelijke kennismaking met het enthousiaste WeitjeRock publiek van IJzendijke te geven!

Hun handelsmerk is symphonische feel good en dansbare muziek met een diepe emotionele lading. Afgelopen jaar is het album The Mustard Seed verschenen. Zowel ‘Drive’ als ‘1992’ van dit album waren Megahit op NPO 3FM. ‘Can’t Get Enough’ en  ‘1992’ waren TopSong op NPO Radio 2. Verder waren ze afgelopen jaar huisband bij NOS Studio Tokyo. いいね!

Deze editie staan Camiel Meiresonne, Maud Akkermans, Quinten Meiresonne, Chayenne van der Kooij, Timo Prins & Niels de Maa op het podium van WeitjeRock!

 

400_wr_2022_website_banners_compact_disk_dummies.png 

Compact Disk Dummies

Dankzij 'Neon Fever TV' en 'Quarantine Questions' hebben we alvast kennis kunnen maken met de broers Lennert en Janus Coorevits van de Belgische electropunkband Compact Disk Dummies uit Desselgem. Ze wonnen in 2012 'Humo's Rock Rally' en hebben sindsdien veel successen gekend, zoals het winnen van de Music Industry Award voor hun ep 'Satellites', noteringen in de Belgische Ultratop en De Afrekening van Studio Brussel. Hun live optredens op o.a. de Lokerse Feesten, Welcome to the Village en Pukkelpop worden omscheven als uniek, opzwepend en een tikkeltje krankzinnig, een perfecte fit voor WeitjeRock dus! 

 

400_wr_2022_website_banners_yves_deruyter.png 

Yves Deruyter

De carrière van Yves begon in 1991 in o.a. Cherrymoon, toen hij zijn eerste single uitbracht 'Animals'. Zijn derde single, 'Rave City' ging meer dan 50.000 keer over de toonbank, en werd een houseklassieker. Zijn vierde single, 'Calling Earth' deed het nog beter, en werd meer dan 70.000 keer verkocht. Deze goedlachse Antwerpenaar stond al eerder op Tomorrowland, Dance Valley, I love Techno en dit jaar ook op WeitjeRock!

 

400_wr_2022_website_banners_michael_midnight.png 

Michael Midnight

De stijl van Michael Midnight is divers; via soul naar R&B, een vleugje electro erbij en eindigen met techno. Ideaal voor WeitjeRock dus! Regelmatig is hij te zien en te horen op grote festivals als Pukkelpop en Tomorrowland maar ook zijn schrijftalenten op Facebook mogen niet onopgemerkt blijven. In 2016 was hij al eens afsluiter op WeitjeRock. Hij kent dus het publiek en andersom, dat wordt gegarandeerd een knaller!