Sonic Whip

Sonic Whip

Maak je op voor een ongekende muzikale belevenis met rockband Sonic Whip! Deze winnaars van de bandpoule weten met hun indrukwekkende muzikaliteit en krachtige, rauwe geluid het publiek telkens weer te verbazen en te betoveren.

Sonic Whip is een Nederlandse alternatieve rockband die eind 2018 werd opgericht door de broers Meryn en Florian Bevelander. In mei 2022 voegde bassist Kevin Clerence zich bij de band.

De combinatie van zware riffs en meerstemmige leadzang lijkt te verraden dat Alice In Chains de grootste invloed van Sonic Whip is. Maar omdat de algehele sound aanmerkelijk opgewekter is en er regelmatig aan Queens Of The Stone Age herinnerende eigenwijze stonerriffs opduiken, heeft Sonic Whip toch een volkomen eigen gezicht.

Halverwege 2021 verscheen hun in eigen beheer geproduceerde debuutalbum “Triskelion”, dat gepresenteerd werd middels een succesvolle en uitverkochte releaseshow in Doornroosje in hun geboortestad Nijmegen.

Kers op de taart : Hun single “Space” eindigde als tweede bij een verkiezing van Beste Song van het jaar 2022 in Engeland.

Terug naar de bovenkant van de website