Festival WeitjeRock afgelast!

Festival WeitjeRock gaat ook dit jaar niet door wegens de aangekondigde coronamaatregelen. Na de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid waarin de nieuwe plannen per 25 september werden aangekondigd, heeft het bestuur van Stichting WeitjeRock besloten dat de organisatie van het festival in oktober niet door kan gaan, wegens een beoogd verlies.

Het bestuur ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren, nu bekend is geworden dat evenementen binnen, zonder vaste zitplaats, maar maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan en er een verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur is. Door deze maatregelen zal WeitjeRock een verlies lijden en heeft het bestuur besloten om zich volledig te richten op de editie van 2022 die op 29 en 30 juli zal plaatsvinden in IJzendijke.

Het bestuur betreurt deze beslissing enorm maar is ook realistisch en wil door het nemen van dit besluit, het voortbestaan van festival WeitjeRock zeker stellen. De komende maanden zal het bestuur opnieuw om tafel gaan met de partners, sponsoren en vrijwilligers om in 2022 een volwaardig festival te kunnen organiseren. Kaarten die verkocht zijn voor de najaarseditie van 2021, zullen worden terugbetaald.