Eerste namen 2018

Het is de hoogste tijd voor onze eerste bekendmaking. De winter lijkt voorbij, de temperatuur loopt langzaam op en wij krijgen al weer de eerste festivalkriebels. Vol trots mogen we jullie drie namen vertellen, en dit zijn zeker niet de minste.

 


Absynthe Minded


De comeback van Indierockband Absynthe Minded in een licht gewijzigde samenstelling is de meeste muziekliefhebbers niet onopgemerkt gebleven. De terugkeer van de band naar het podium van WeitjeRock mag dezelfde liefhebbers dan ook vast bekoren. Dromerig, maar spannend, soms melancholisch, de nieuwste plaat kent zelfs ook wat jazzy sounds. In ieder geval, Absynthe Minded is terug en dat mag de festivalbezoeker absoluut weten.

 

The Van Jets


Voorman Johannes Verschaeve en zijn mederockers uit Oostende prijkten al eerder op een WeitjeRockaffiche. Dat deze editie door minder gezinde weergoden in het water viel, zijn we gelukkig al een beetje vergeten. Nieuwste album Future Primitives zag in oktober 2017 het licht en wordt door de kenners als een overtuigende grootse terugkeer gezien. Termen als glamrock, rock-‘n-roll, garagerock en pop zijn allen van toepassing. Onvermijdelijk dat deze mannen, ja ja, hem ook op WeitjeRock van jetje zullen geven.

 

Pip Blom


Fris, jong en ambitieus, drie woorden die perfect van toepassing zijn op de vierkoppige Amsterdamse band, vernoemd naar frontvrouw Pip Blom. Met haar band veroverde Pip met haar zelfgeschreven en zelfgeproduceerde liedjes vorige festivalzomer al vele harten (op bijvoorbeeld Into The Great Wide Open en Noorderzon Festival). Grootste droom is een optreden op Glastonbury, op pad naar die droom is ons podium een prachtige tussenstop natuurlijk.

Deze drie namen zijn uiteraard een voorproefje, wat jullie hopelijk erg nieuwsgierig maakt naar de rest van het affiche. Zet daarom de volgende datum in je agenda:

 

7 april Bekendmaking

Op deze dag worden in de thuisbasis van WeitjeRock, Café La Porte d’Or, zowel het volledige programma bekend gemaakt als het allereerste officiële WeitjeRockboek ’10 edities WeitjeRock’ aan het grote publiek gepresenteerd. Het boek dat het proces van 10 jaar WeitjeRock beschrijft in anekdotes van de hoofdrolspelers en in combinatie met prachtige foto’s een mooi beeld creëert van de geschiedenis van het festival.
Deze avond wordt muzikaal omlijst met een band en DJ. 


Tot op 7 april!