6 May 2022

Volledige line-up bekend!

Volledige line-up bekend!

De winnaar van de bandpoule is de Zeeuwse indierock band Alta Luna geworden! Deze Walcherse band schrijft en speelt muziek geïnspireerd op Arctic Monkeys, Blur en The War On Drugs.

Vanuit onze jarenlange samenwerking met Pop Aan Zee komt dit jaar hardcore punk-formatie Rites naar WeitjeRock.

Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met muziekclub N9 uit het Belgische Eeklo. Hierdoor komt de Belgisch/Marokkaanse singer-songwriter Alioth naar WeitjeRock 2022. Hij wordt beschouwd als één van de grootste beloften uit het Belgische indie- en popcircuit!

Druiprek en Kevin maken het programma in de silent disco compleet. De uit Hulst afkomstige Kevin draait een mix van techno en house en stond eerder al op ADE. Druiprek is een gemaskerde RAVE act met analoge synthesizers. Ze maken house/rave gecombineerd met mysterieuze, obscure samples.


Voor het volledige vrijdag programma en meer info, klik hier

Voor het volledige zaterdag programma en meer info, klik hier

Nog geen ticket? Klik dan heel snel hier voor je te laat bent ;-)

5 May 2022

Luister hier

Luister hier

De WeitjeRock 2022 spotify playlist is online! Je luistert hem hier

3 March 2022

Nieuwe namen en dagindeling bekend!

Nieuwe namen en dagindeling bekend!

John Noseda, Nsur & Philip Didier, M@gneto en Max Calon maken het affiche voor vrijdag 29 juli compleet. Op zaterdag 30 juli worden Novastar, The Blinders (UK), Fleddy Melculy, Personal Trainer, Waltzburg, Equal Idiots, The Vices en Amber Broos toegevoegd. Voor deze dag worden later nog enkele (kleine) namen bekend gemaakt.


Van de eerder bekendgemaakte namen staan Michael Midnight en Yves Deruyter op vrijdag geprogrammeerd en Goldband, Son Mieux en Compact Disk Dummies staan voor zaterdag op het programma.


Klik hier voor meer informatie over het vrijdag programma of hier voor de zaterdag. 

 

Online is ook reeds de kaartverkoop van start gegaan. Er zijn verschillende kaarten beschikbaar, zoals losse dagkaarten en combitickets. Een kaartje in de voorverkoop voor de vrijdag kost € 17,50 voor de zaterdag € 32,50 en een combiticket € 42,50. Klik hier voor de ticketshop.

7 January 2022

Eerste namen WeitjeRock 2022

Eerste namen WeitjeRock 2022

Goldband, Son Mieux, Compact Disk Dummies, Yves Deruyter en Michael Midnight zijn de eerste namen voor WeitjeRock 2022 op 29 & 30 juli.

Online is ook de kaartverkoop van start gegaan.

WeitjeRock zal dit jaar voor het eerst op 2 dagen plaatsvinden. Met op vrijdag 29 juli een dance avond in een grote tent. Op zaterdag 30 juli zal de gebruikelijke festival dag zijn, wel met een belangrijke wijziging ten opzichte van de vorige edities. In plaats van twee openlucht podia, zal dit jaar 1 van de 2 podia in een grote tent staan. Dit zodat er een extra intieme sfeer ontstaat tijdens concerten en je bij regen lekker droog kan staan. Het mainstage blijft in de open lucht, zodat er ook in het zonnetje nog van de live muziek genoten kan worden.


Goldband

Nadat ze in 2019 uit het niets de muziekindustrie binnen kwamen te stormen lijkt de Haagse popsensatie Goldband zich inmiddels serieus gevestigd te hebben in het Nederlandse én Belgische muzieklandschap. Na twee EP’s, cult hits als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’ en vooral een ijzersterke live reputatie kwam in 2021 het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ uit.

Met het genre-overstijgende album hebben de drie ex stukadoors De Het Boaz, Karel Gerlach en Milo Driessen in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp bewezen een serieuze pop act te zijn die zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen. Met invloeden uit jaren 80 nederpop en disco maar ook trance en gabber heeft Goldband een geheel eigen sound neergezet die zich vooral live op het podium laat gelden. Hierdoor wist de band met hun allereerste tour binnen no-time de grote zalen in de Benelux uit te verkopen.

Met miljoenen streams per maand, een nominatie voor de 3voor12 award en het predikaat Volkskrant Talent van van het jaar 2021 is Goldband op weg naar hun eerste volwaardige festivalseizoen en zonder twijfel dé act die je niet wilt missen.

  

Son Mieux

“Oh I don't know where I am, but it feels like home” zingt frontman Camiel Meiresonne in Feels van het album Easy. Tijd om de band Son Mieux een onvergetelijke kennismaking met het enthousiaste WeitjeRock publiek van IJzendijke te geven!

Hun handelsmerk is symphonische feel good en dansbare muziek met een diepe emotionele lading. Afgelopen jaar is het album The Mustard Seed verschenen. Zowel ‘Drive’ als ‘1992’ van dit album waren Megahit op NPO 3FM. ‘Can’t Get Enough’ en  ‘1992’ waren TopSong op NPO Radio 2. Verder waren ze afgelopen jaar huisband bij NOS Studio Tokyo. いいね!

Deze editie staan Camiel Meiresonne, Maud Akkermans, Quinten Meiresonne, Chayenne van der Kooij, Timo Prins & Niels de Maa op het podium van WeitjeRock!

 

Compact Disk Dummies

Dankzij 'Neon Fever TV' en 'Quarantine Questions' hebben we alvast kennis kunnen maken met de broers Lennert en Janus Coorevits van de Belgische electropunkband Compact Disk Dummies uit Desselgem. Ze wonnen in 2012 'Humo's Rock Rally' en hebben sindsdien veel successen gekend, zoals het winnen van de Music Industry Award voor hun ep 'Satellites', noteringen in de Belgische Ultratop en De Afrekening van Studio Brussel. Hun live optredens op o.a. de Lokerse Feesten, Welcome to the Village en Pukkelpop worden omscheven als uniek, opzwepend en een tikkeltje krankzinnig, een perfecte fit voor WeitjeRock dus! 

 

Yves Deruyter

De carrière van Yves begon in 1991 in o.a. Cherrymoon, toen hij zijn eerste single uitbracht 'Animals'. Zijn derde single, 'Rave City' ging meer dan 50.000 keer over de toonbank, en werd een houseklassieker. Zijn vierde single, 'Calling Earth' deed het nog beter, en werd meer dan 70.000 keer verkocht. Deze goedlachse Antwerpenaar stond al eerder op Tomorrowland, Dance Valley, I love Techno en dit jaar ook op WeitjeRock!

 

Michael Midnight

De stijl van Michael Midnight is divers; via soul naar R&B, een vleugje electro erbij en eindigen met techno. Ideaal voor WeitjeRock dus! Regelmatig is hij te zien en te horen op grote festivals als Pukkelpop en Tomorrowland maar ook zijn schrijftalenten op Facebook mogen niet onopgemerkt blijven. In 2016 was hij al eens afsluiter op WeitjeRock. Hij kent dus het publiek en andersom, dat wordt gegarandeerd een knaller!

 

Hopelijk tot 29 & 30 juli op de wei! 

3 May 2021

WeitjeRock 2021 in het najaar

WeitjeRock 2021 in het najaar

WeitjeRock 2021 verzet van de zomer naar het najaar.


Nadat wij dit jaar goede hoop hadden dat WeitjeRock 2020 zijn doorgang zou kunnen vinden in de zomer van 2021, ervaren we dat er over veel coronagerelateerde zaken nog grote onzekerheid bestaat. Deze onzekerheid vindt plaats in een voor WeitjeRock cruciale periode waarin normaal gesproken de sponsorgelden opgehaald worden, contracten worden afgesloten en vergunningen worden verleend. Omdat er voor ons op dit moment veel onzeker is, zijn wij genoodzaakt om de zomereditie van WeitjeRock te verplaatsen naar een nieuwe datum..

Deze najaarseditie, op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober zal WeitjeRock 2021 in een andere vorm georganiseerd worden. Omdat alles er op wijst dat richting het einde van dit jaar de vaccinaties zijn afgerond, de verschillende garantiefondsen en subsidies klaar staan en waarschijnlijk de meeste coronabeperkingen opgeheven zijn. Deze editie zal in een grote tent met ruimte voor 2500 personen op hetzelfde terrein aan de Mauritsweg plaatsvinden.


Wij wensen iedereen veel sterkte, gezondheid en optimisme de komende weken en maanden