28 februari 2019

Eerste namen 2019

Hier zijn ze dan de eerste namen voor WeitjeRock 2019!


Jaguar Jaguar

De gloednieuwe Belgische band Jaguar Jaguar vond inspiratie aan de Spaanse Costa, wat heeft geresulteerd in melodieuze en meeslepende nummers met een speels karakter. Catchy, groovy en soms wat dromerig, muziek die niet misstaat op de IJzendijkse festivalweide.

 

Supergaande

De multitalenten van Supergaande zijn vastbesloten om ook WeitjeRock te veroveren. Naast hun populaire Youtubekanaal waarop ze allerlei komische filmpjes, straatinterviews en vlogs plaatsen, wisten de mannen met de oneliner “Pardon Doe Normaal” ook nog muzikaal door te breken en een platencontract af te dwingen. Nesim Najih en Qucee zijn niet voor niets Supergaande.

 

The Amazons

WeitjeRock gaat overzees, vol trots hebben we dit jaar weer een Britse band weten te strikken, en wat voor één! The Amazons werden in 2017 door BBC en MTV getipt als Band To Listen To. In mei 2019 wordt een nieuw album gelost, wij kunnen eigenlijk niet wachten.

 

Dr.Lektroluv

Griepgolf, lentekriebels of al last van festivalkoorts? Wij kennen wel een dokter die hier raad mee weet. Dr.Lektroluv mixt klassieke electro, house en techno tot het ideale medicijn. Zijn laatste cd Elektric World Vol.2. bundelt alle electroklassiekers van o.a. Tiga, Mumba Science en Boys Noize. Haal die dansschoentjes maar vast van zolder!

31 juli 2018

BEDANKT WEITJEROCKERS!!!

BEDANKT WEITJEROCKERS!!!

Bijna 4000 bezoekers waren op 28 juli aanwezig op WeitjeRock. Een recordeditie met schitterend weer en geweldige optredens! Binnenkort meer foto's!!


13 juni 2018

WeitjeRock Young Talent

WeitjeRock Young Talent

Voor onze bezoekers tot 14 jaar hebben we ook dit jaar weer een speciaal kinderprogramma in de Young Talent tent. Een programma dat voor jong en oud leuke activiteiten heeft. Daarnaast is het altijd populaire springkussen aanwezig en kun je knutselen je laten schminken bij de kidscorner.

Wij vinden gehoorbescherming voor jonge kinderen erg belangrijk. Schelfhout voor oog&oor stelt daarom gehoorbescherming voor kinderen beschikbaar die je op het festival kunt lenen.


DoReMusic (2-9 jaar) 14:00-14:30

Speciaal overgekomen uit Curaçao komt Elsemieke Dellaert van DoReMusic een interactieve workshop vol muziek voor de jongste bezoekers geven. Samen liedjes zingen, trommelen op de vloer, ritmes leren, een lekker dansje er bij het zit er allemaal in. Kinderen kunnen zo al op een vroege leeftijd eens kennis maken met muziek maken, ritmes en maat houden.

300_galimg3906_image.jpg

 

DJ Vindictiv DJ workshop (9-14 jaar) 14:45 – 15:30 en 15:45 – 16:30

Wil jij later de nieuwe Martin Garrix worden? Op WeitjeRock kun je het leren. DJVindictiv komt met zijn DJ apparatuur naar de Young Talent tent om jou te leren Scratchen en Dj-en. In groepjes leer je de tips en trucs van een echte DJ en mag je zelf aan de knoppen zitten en aan de platen draaien.

Voor deze workshop kun je op de dag zelf inschrijven, kom op tijd want vol = vol.

300_dj_vindictiv_nieuwsbericht_9_april.jpg

 

Tijl Damen – Kinderconcert (2-12 jaar) 17:00 -17:45

Maestro Muziek! Tijl Damen heeft zijn hele muzikale hebben en houwen meegenomen en is vastbesloten om alle instrumenten in één voorstelling van een uur te proppen. Dat lukt niet zonder de hulp van het publiek! Een interactieve, muzikale reis langs de meest uiteenlopende instrumenten.

300_74bd6ccb947654e7c00e5ed633761e99_f10078.jpg

Disco met DJ Ossie (alle leeftijden) 18:00-19:00

Als afsluiter van het programma komt DJ Ossie de tent in lichte laaie zetten. Alle remmen gaan los op de populaire nummers van nu, van Boef tot Kensington alles kan voorbij komen. Belangrijk is dat je je dansmoves meeneemt dus begin thuis maar alvast met oefenen!

Maak je eigen festivalpaspoort – Klaslokaal 201 (doorlopend)

Maak je eigen festival paspoort met een foto, je favoritie festival eten enz.

 300_silent-kinderdisco-of-tienerdisco.jpg

 


21 maart 2018

Jubileumboek: Tien edities WeitjeRock

Jubileumboek: Tien edities WeitjeRock

Presentatie boek op 7 april


2017 was een bijzonder jaar voor WeitjeRock, het was namelijk het jaar dat het festival voor de tiende keer werd gehouden. Het begon ooit allemaal als illegaal tuinfeest in 1999, opgezet door een IJzendijkse vriendengroep. Na vijf jaar verdween het festival, omdat het bestuur destijds geen opvolging kon vinden. Maar acht jaar later werd het festival nieuw leven in geblazen en groeide WeitjeRock uit tot een groot, professioneel festival. En nu, zoveel jaar later, heeft WeitjeRock er tien edities opzitten.

Verhalen genoeg om een boek over te schrijven, dachten we. En dat hebben we ook gedaan. Je kan het boek hier verkregen:

Bruna in Breskens
Petra & Nellie in Oostburg
Boekhandel van remoortel in Sluis
Regiobank te IJzendijke
Mauritshof te IJzendijke
en hier kun je het online bestellen

9 maart 2018

Eerste namen 2018

Eerste namen 2018

Het is de hoogste tijd voor onze eerste bekendmaking. De winter lijkt voorbij, de temperatuur loopt langzaam op en wij krijgen al weer de eerste festivalkriebels. Vol trots mogen we jullie drie namen vertellen, en dit zijn zeker niet de minste.


 


Absynthe Minded


De comeback van Indierockband Absynthe Minded in een licht gewijzigde samenstelling is de meeste muziekliefhebbers niet onopgemerkt gebleven. De terugkeer van de band naar het podium van WeitjeRock mag dezelfde liefhebbers dan ook vast bekoren. Dromerig, maar spannend, soms melancholisch, de nieuwste plaat kent zelfs ook wat jazzy sounds. In ieder geval, Absynthe Minded is terug en dat mag de festivalbezoeker absoluut weten.

 

The Van Jets


Voorman Johannes Verschaeve en zijn mederockers uit Oostende prijkten al eerder op een WeitjeRockaffiche. Dat deze editie door minder gezinde weergoden in het water viel, zijn we gelukkig al een beetje vergeten. Nieuwste album Future Primitives zag in oktober 2017 het licht en wordt door de kenners als een overtuigende grootse terugkeer gezien. Termen als glamrock, rock-‘n-roll, garagerock en pop zijn allen van toepassing. Onvermijdelijk dat deze mannen, ja ja, hem ook op WeitjeRock van jetje zullen geven.

 

Pip Blom


Fris, jong en ambitieus, drie woorden die perfect van toepassing zijn op de vierkoppige Amsterdamse band, vernoemd naar frontvrouw Pip Blom. Met haar band veroverde Pip met haar zelfgeschreven en zelfgeproduceerde liedjes vorige festivalzomer al vele harten (op bijvoorbeeld Into The Great Wide Open en Noorderzon Festival). Grootste droom is een optreden op Glastonbury, op pad naar die droom is ons podium een prachtige tussenstop natuurlijk.

Deze drie namen zijn uiteraard een voorproefje, wat jullie hopelijk erg nieuwsgierig maakt naar de rest van het affiche. Zet daarom de volgende datum in je agenda:

 

7 april Bekendmaking

Op deze dag worden in de thuisbasis van WeitjeRock, Café La Porte d’Or, zowel het volledige programma bekend gemaakt als het allereerste officiële WeitjeRockboek ’10 edities WeitjeRock’ aan het grote publiek gepresenteerd. Het boek dat het proces van 10 jaar WeitjeRock beschrijft in anekdotes van de hoofdrolspelers en in combinatie met prachtige foto’s een mooi beeld creëert van de geschiedenis van het festival.
Deze avond wordt muzikaal omlijst met een band en DJ. 


Tot op 7 april!