20 July 2022

WeitjeRock Young Talent

WeitjeRock Young Talent

Ook in 2022 is er weer een WeitjeRock Young Talent programma. Op zaterdagmiddag 30 juli is er in de Petit Paris tent een divers programma voor jong en oud. Dit jaar georganiseerd in samenwerking met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen. Neem de kinderen dus gezellig mee, laat ze kennis maken met muziek en cultuur en bezorg ze een onvergetelijke middag! Het programma start om 13:00.


 

Fabelo-Rozo & Kees Wagenaar

Fabelo-Rozo (Kees Wagenaar en Marjo van der Pols) start met een act voor de jongste bezoekers. Daarna kunnen kinderen zelf aan de slag met een workshop cajons en djembés.

De workshop wordt gegeven door Kees Wagenaar. Van origine is hij muziekdocent, maar altijd gecombineerd met zijn werk als muzikant/theatermaker. Hij speelde jarenlang in een folkband, waarin o.a. gespeeld werd in Canada, Litouwen, Hongarije, Duitsland, België en uiteraard in Nederland. Ook schreef hij daar teksten en muziek voor.

Nu vooral op pad vanuit het bedrijf Fabela-Rozo theaterproducties, samen met "partner in crime", Marjo van der Pols, waarmee hij samen voorstellingen maakt en speelt in scholen, bibliotheken en theaters. De voorstellingen snijden maatschappelijke thema's aan, verpakt in een mooi verhaal. En als het kan met een snufje geschiedenis. Als één ding hierover gezegd kan worden, is dat die nooit "doorsnee" zijn, maar muzikaal en vooral, ja vooral rijkelijk aangekleed. Een beeld daarvan krijg je al, als je de theaterwerkplaats in de Weststraat in Aardenburg betreedt. Ook zijn Marjo en Kees te vinden in straatacts en straatanimaties.

Als zij niet samen onderweg zijn, is hij vaak te zien en horen op historische locaties in Nederland en België. Kees werkt als troubadour in o.a. Archeon in Alphen aan den Rijn.

 

Monika van de Ree

Theater maakster Monika van de Ree komt uit Groede. Al jaren neemt ze de rol van Regie op zich voor de jongeren theater groep de plattelanders in Oostburg, waarbij ze ook  het script graag zelf schrijft.

Daarnaast heeft ze veel passie voor de wereld van het Straat theater, waarbij je dicht bij het publiek staat en veel verbinding en interactie kunt vinden. 

Naast het bedenken en creëren van diverse theateracts en workshops, kruipt ze ook  regelmatig zelf in de rol van Levend standbeeld. Hierbij gaat het niet om het stil staan, maar juist om het vertellen in stilte. Samen met haar dochter Amber stapt ze op veel festivals ,zowel in binnen als buitenland ,op de sokkel, waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen met hun performance en creaties.

Op Weitje Rock zal ze jongeren en kinderen begeleiden om in de huid te kruipen van opvallende personages en hen de ervaring en het podium te bieden als (straat)theater artiest.

 

Daan Draait

De voorstellingen van Daan Draait voor het hele gezin zijn een combinatie van muziek, interactief theater en vertelkunst. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet.

Op WeitjeRock Young Talent komen maar liefst 3 verschillende voorstellingen voorbij waaraan iedereen elke keer mee kan/mag doen.

 

 

13 July 2022

Hier is het blokkenschema!

Hier is het blokkenschema!

Het plannen kan beginnen!
Sla hem op of maak er een screenshot van, zo heb je hem altijd bij de hand. Vet handig!

Deuren open:
Vrijdag 18:30
Zaterdag 12:00


Maurits: Dit is het open lucht podium. Hier kan je in het zonnetje genieten van de acts.
De Tivoli: In deze tent met open kop is plek voor 1500 WeitjeRockers. Zelfs vanaf buiten de tent kan je het podium nog zien!
Petit Paris: Deze tent wordt 's middags overgenomen door WeitjeRock Young Talent en hier kan je 's avonds dansen in de Silent Disco.
6 May 2022

Volledige line-up bekend!

Volledige line-up bekend!

De winnaar van de bandpoule is de Zeeuwse indierock band Alta Luna geworden! Deze Walcherse band schrijft en speelt muziek geïnspireerd op Arctic Monkeys, Blur en The War On Drugs.

Vanuit onze jarenlange samenwerking met Pop Aan Zee komt dit jaar hardcore punk-formatie Rites naar WeitjeRock.

Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met muziekclub N9 uit het Belgische Eeklo. Hierdoor komt de Belgisch/Marokkaanse singer-songwriter Alioth naar WeitjeRock 2022. Hij wordt beschouwd als één van de grootste beloften uit het Belgische indie- en popcircuit!

Druiprek en Kevin maken het programma in de silent disco compleet. De uit Hulst afkomstige Kevin draait een mix van techno en house en stond eerder al op ADE. Druiprek is een gemaskerde RAVE act met analoge synthesizers. Ze maken house/rave gecombineerd met mysterieuze, obscure samples.


Voor het volledige vrijdag programma en meer info, klik hier

Voor het volledige zaterdag programma en meer info, klik hier

Nog geen ticket? Klik dan heel snel hier voor je te laat bent ;-)

5 May 2022

Luister hier

Luister hier

De WeitjeRock 2022 spotify playlist is online! Je luistert hem hier

3 March 2022

Nieuwe namen en dagindeling bekend!

Nieuwe namen en dagindeling bekend!

John Noseda, Nsur & Philip Didier, M@gneto en Max Calon maken het affiche voor vrijdag 29 juli compleet. Op zaterdag 30 juli worden Novastar, The Blinders (UK), Fleddy Melculy, Personal Trainer, Waltzburg, Equal Idiots, The Vices en Amber Broos toegevoegd. Voor deze dag worden later nog enkele (kleine) namen bekend gemaakt.


Van de eerder bekendgemaakte namen staan Michael Midnight en Yves Deruyter op vrijdag geprogrammeerd en Goldband, Son Mieux en Compact Disk Dummies staan voor zaterdag op het programma.


Klik hier voor meer informatie over het vrijdag programma of hier voor de zaterdag. 

 

Online is ook reeds de kaartverkoop van start gegaan. Er zijn verschillende kaarten beschikbaar, zoals losse dagkaarten en combitickets. Een kaartje in de voorverkoop voor de vrijdag kost € 17,50 voor de zaterdag € 32,50 en een combiticket € 42,50. Klik hier voor de ticketshop.