27 maart 2020

WeitjeRock 2020 uitgesteld naar 2021

WeitjeRock 2020 uitgesteld naar 2021

Zoals zoveel organisaties, ondernemingen, ZZP’ers en andere instanties leven wij in grote onzekerheid over de komende weken en maanden vanwege het COVID-19 virus. Deze onzekerheid vindt plaats in een voor WeitjeRock cruciale periode waarin normaal gesproken de sponsorgelden opgehaald worden, contracten worden afgesloten en vergunningen worden verleend.


Omdat dit een periode is waarin we samen moeten werken, elkaar steunen, elkaar gezond moeten houden en zorgen dat we zo snel mogelijk weer herstellen van de financiële gevolgen die dit virus achterlaat, hebben we besloten om het festival dat op 24 en 25 juli gepland stond uit te stellen naar een nog nader bekend te maken datum in 2021. Voor onze sponsorgelden zijn wij voor een heel groot deel afhankelijk van bedrijven, ondernemingen, horeca en zelfstandigen die nu hard worden getroffen door de maatregelen die door de regering zijn genomen. Onze sponsors hebben voor ons klaar gestaan in moeilijke tijden en wij willen nu geen extra druk op hen leggen. Samen komen we door deze crisis!

Omdat we het niet verstandig vinden om deze beslissing zo lang mogelijk uit te stellen en we iedereen tijdig willen informeren, nemen we deze beslissing nu. Hiermee geloven wij dat we een nieuwe editie kunnen veilig stellen. Gezien de fragiele situatie waarin Stichting WeitjeRock zich na het einde van de editie 2019 bevond is dit absoluut geen tijd om risico’s te nemen en spelen we op zeker.

Mensen die al een kaartje hebben gekocht voor de editie van 2020 kunnen dit kaartje meenemen naar 2021. Mensen die hun geld terug willen voor het kaartje kunnen dit doen door te mailen naar festival@weitjerock.com. De bijdragen van Best Friends, Friends, donateurs en van het benefietweekend worden doorgezet naar 2021.

Wij wensen iedereen veel sterkte, gezondheid en optimisme de komende weken en maanden.

Stichting WeitjeRock

18 februari 2020

Twee Dagen WeitjeRock

Twee Dagen WeitjeRock

Pak je kalender er maar bij want dit jaar niet één, maar twee dagen festival op de weide in IJzendijke. Naast de al aangekondigde zaterdag 25 juli, mag er ook een cirkel om vrijdag 24 juli!


Vrijdagavond
De vrijdagavond wordt een avond voor liefhebbers van elektronische muziek. De dansschoenen kunnen dus al een dag eerder van zolder voor een aantrekkelijk affiche met diverse dj’s van 20:00u tot 2:00u ’s nachts.

Op zaterdag openen de deuren zich weer om 13:00u voor de vertrouwde festivaldag waarbij het programma meer rock en pop zal bevatten in combinatie met de silent disco. Ook voor de jongste bezoekers is er weer een uitgebreid kinderprogramma samengesteld. Kortom voor ieder wat wils.

Tent
Het festivalterrein zal er dit jaar echter iets anders uitzien. Één van de podia zal namelijk in een mooie grote tent terug te vinden zijn. Het publiek kan zich dus opmaken voor sfeervolle optredens in een nieuwe overdekte setting. Het andere podium blijft gewoon in de open lucht, zodat de bezoekers met een heerlijk hapje en drankje ook in de zon kunnen genieten van muzikale hoogtepunten.

Kaartverkoop
Tickets voor het festival zijn enkel nog online te koop via deze link . Waar voorgaande jaren ook kaarten bij voorverkoopadressen gekocht konden worden is het vanaf dit jaar enkel nog via internet te doen. Toegangstickets voor de vrijdag kosten €12,50 per stuk aan de kassa en €10,- in de voorverkoop, voor de zaterdag betaal je €35,- per stuk aan de kassa  en €30,- in de voorverkoop. Er zijn ook combitickets voor €40,- beschikbaar. Kaartverkoop is vanaf 18 februari van start gegaan.

31 juli 2019

WeitjeRock gaat door!

WeitjeRock gaat door!

Afgelopen weekend viel de editie 2019 van het festival letterlijk in het water. De helft van de verwachte bezoekers kwamen opdagen en ondanks een fantastische sfeer op de festivalwei bleef de organisatie met een flink gat in de begroting achter. De organisatie start per vandaag met het verkopen van Super Early Bird tickets, Friend en Best Friend pakketten om zo de nodige middelen bij elkaar te sparen om de editie 2020 door te laten gaan. Ga snel naar www.weitjerock.com/tickets


Na onweer tijdens de laatste 2 uur van de allereerste editie in 2013, afgelasting tijdens de editie in 2015 vanwege noodweer was het in 2019 opnieuw prijs. Met gietende regen gedurende de hele festivaldag tijdens editie 2019 -  resulterend in de opkomst van de helft van de verwachte bezoekers – kreeg de organisatie van festival WeitjeRock de zoveelste tegenslag in haar zevenjarig bestaan te verduren. Logischerwijs was de sfeer de eerste dagen na het festival dan ook niet best binnen de organisatie. Dit heeft echter niet lang geduurd. Ondanks de aanhoudende regen kwamen er uiteindelijk toch nog 2000 bezoekers naar IJzendijke om er met de artiesten én vrijwilligers een fantastisch feest van te maken. Na een periode van bezinning, eerste evaluatie en vooruitblik naar 2020 heeft de organisatie besloten dat het festival een vervolg zal krijgen.

Met een opkomst van 50% van de verwachte bezoekers, vanwege een onophoudelijke regen, is het duidelijk dat bepaalde financiële verwachtingen moeilijk vallen te voldoen. Dit was voor veel sponsors, leveranciers en artiesten waarmee wij te maken hebben ook al snel duidelijk. Al snel op zondag en maandag volgden vele steunbetuigingen in vele vormen. Van een kratje bier om de organisatie en de vrijwilligers een hart onder de riem te steken, tot het symbolische bedrag van 1 euro voor een optreden, tot het korting geven of in een tot nu toe enkel geval helemaal laten wegvallen van facturen.

Omdat dit tot op heden nog niet voldoende is om het ontstane gat op de begroting van het festival helemaal te dichten start de Stichting WeitjeRock per 31 juli met het verkopen van verschillende pakketten en tickets richting 2020. Je kan net als voorgaande zeven jaar namelijk Friend (25 euro) of Best Friend  (75 euro – je krijgt een t-shirt en ticket voor de volgende editie) worden en zo het festival steunen via een soort mini-crowdfunding. Daarnaast start WeitjeRock met het verkopen van Super Early Bird tickets voor 2020 (normale prijs van 25 euro). Hiermee verwacht de organistie genoeg middelen bij elkaar te hebben om de editie in 2020 te garanderen.

De organisatie is overtuigd van het bestaansrecht van het festival, het vertrouwen van de bezoekers, sponsors en andere betrokkenen na de massale steun die ontvangen is zo kort na het letterlijk in het water vallen van het festival dit jaar.

28 juli 2019

BEDANKT DIEHARD WEITJEROCKERS!!!

BEDANKT DIEHARD WEITJEROCKERS!!!

Iedereen die heeft meegeholpen om deze moeilijke, zeer regenachtige editie tot een succes te maken: hulde met een grote "H". Bedankt aan de bezoekers, maar zeker ook aan de vrijwilligers, de sponsoren en de Vrienden van WeitjeRock.


Foto's en filmpjes zijn te vinden via onze: Facebookpagina!

12 juli 2019

Programma Young Talent

Programma Young Talent

Voor de jongste Weitjerock Talenten is er weer een mooi programma gemaakt met optredens en workshops. Daarnaast kun je de hele dag geschminkt worden, je eigen instrument maken en springen op de springkussens. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree!

Het programma in 2019:
14:00 DoRe Music (2-9 jaar)
14:45 Geduld Overwint Workshop drums (vanaf 6 jaar)
15:30 Aan de slag met je eigen gemaakte instrument (2-9 jaar)
16:00 Dansschool Movimento
16:30 Stel je vragen aan PEER!
17:00 Jasper Smit met "Ik heb een heel vies woord geleerd"
20:00 Supergaande (vanaf 14 jaar)


Kijk snel op de line-up pagina voor meer informatie over het programma:

Young Talent 2019!

En volgen ons ook po Facebook voor de laatste nieuwtjes!