20 September 2021

Festival WeitjeRock afgelast!

Festival WeitjeRock gaat ook dit jaar niet door wegens de aangekondigde coronamaatregelen. Na de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid waarin de nieuwe plannen per 25 september werden aangekondigd, heeft het bestuur van Stichting WeitjeRock besloten dat de organisatie van het festival in oktober niet door kan gaan, wegens een beoogd verlies.


Het bestuur ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren, nu bekend is geworden dat evenementen binnen, zonder vaste zitplaats, maar maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan en er een verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur is. Door deze maatregelen zal WeitjeRock een verlies lijden en heeft het bestuur besloten om zich volledig te richten op de editie van 2022 die op 29 en 30 juli zal plaatsvinden in IJzendijke.

Het bestuur betreurt deze beslissing enorm maar is ook realistisch en wil door het nemen van dit besluit, het voortbestaan van festival WeitjeRock zeker stellen. De komende maanden zal het bestuur opnieuw om tafel gaan met de partners, sponsoren en vrijwilligers om in 2022 een volwaardig festival te kunnen organiseren. Kaarten die verkocht zijn voor de najaarseditie van 2021, zullen worden terugbetaald.

3 May 2021

WeitjeRock 2021 in het najaar

WeitjeRock 2021 in het najaar

WeitjeRock 2021 verzet van de zomer naar het najaar.


Nadat wij dit jaar goede hoop hadden dat WeitjeRock 2020 zijn doorgang zou kunnen vinden in de zomer van 2021, ervaren we dat er over veel coronagerelateerde zaken nog grote onzekerheid bestaat. Deze onzekerheid vindt plaats in een voor WeitjeRock cruciale periode waarin normaal gesproken de sponsorgelden opgehaald worden, contracten worden afgesloten en vergunningen worden verleend. Omdat er voor ons op dit moment veel onzeker is, zijn wij genoodzaakt om de zomereditie van WeitjeRock te verplaatsen naar een nieuwe datum..

Deze najaarseditie, op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober zal WeitjeRock 2021 in een andere vorm georganiseerd worden. Omdat alles er op wijst dat richting het einde van dit jaar de vaccinaties zijn afgerond, de verschillende garantiefondsen en subsidies klaar staan en waarschijnlijk de meeste coronabeperkingen opgeheven zijn. Deze editie zal in een grote tent met ruimte voor 2500 personen op hetzelfde terrein aan de Mauritsweg plaatsvinden.


Wij wensen iedereen veel sterkte, gezondheid en optimisme de komende weken en maanden

31 July 2019

WeitjeRock gaat door!

WeitjeRock gaat door!

Afgelopen weekend viel de editie 2019 van het festival letterlijk in het water. De helft van de verwachte bezoekers kwamen opdagen en ondanks een fantastische sfeer op de festivalwei bleef de organisatie met een flink gat in de begroting achter. De organisatie start per vandaag met het verkopen van Super Early Bird tickets, Friend en Best Friend pakketten om zo de nodige middelen bij elkaar te sparen om de editie 2020 door te laten gaan. Ga snel naar www.weitjerock.com/tickets


Na onweer tijdens de laatste 2 uur van de allereerste editie in 2013, afgelasting tijdens de editie in 2015 vanwege noodweer was het in 2019 opnieuw prijs. Met gietende regen gedurende de hele festivaldag tijdens editie 2019 -  resulterend in de opkomst van de helft van de verwachte bezoekers – kreeg de organisatie van festival WeitjeRock de zoveelste tegenslag in haar zevenjarig bestaan te verduren. Logischerwijs was de sfeer de eerste dagen na het festival dan ook niet best binnen de organisatie. Dit heeft echter niet lang geduurd. Ondanks de aanhoudende regen kwamen er uiteindelijk toch nog 2000 bezoekers naar IJzendijke om er met de artiesten én vrijwilligers een fantastisch feest van te maken. Na een periode van bezinning, eerste evaluatie en vooruitblik naar 2020 heeft de organisatie besloten dat het festival een vervolg zal krijgen.

Met een opkomst van 50% van de verwachte bezoekers, vanwege een onophoudelijke regen, is het duidelijk dat bepaalde financiële verwachtingen moeilijk vallen te voldoen. Dit was voor veel sponsors, leveranciers en artiesten waarmee wij te maken hebben ook al snel duidelijk. Al snel op zondag en maandag volgden vele steunbetuigingen in vele vormen. Van een kratje bier om de organisatie en de vrijwilligers een hart onder de riem te steken, tot het symbolische bedrag van 1 euro voor een optreden, tot het korting geven of in een tot nu toe enkel geval helemaal laten wegvallen van facturen.

Omdat dit tot op heden nog niet voldoende is om het ontstane gat op de begroting van het festival helemaal te dichten start de Stichting WeitjeRock per 31 juli met het verkopen van verschillende pakketten en tickets richting 2020. Je kan net als voorgaande zeven jaar namelijk Friend (25 euro) of Best Friend  (75 euro – je krijgt een t-shirt en ticket voor de volgende editie) worden en zo het festival steunen via een soort mini-crowdfunding. Daarnaast start WeitjeRock met het verkopen van Super Early Bird tickets voor 2020 (normale prijs van 25 euro). Hiermee verwacht de organistie genoeg middelen bij elkaar te hebben om de editie in 2020 te garanderen.

De organisatie is overtuigd van het bestaansrecht van het festival, het vertrouwen van de bezoekers, sponsors en andere betrokkenen na de massale steun die ontvangen is zo kort na het letterlijk in het water vallen van het festival dit jaar.

28 July 2019

BEDANKT DIEHARD WEITJEROCKERS!!!

BEDANKT DIEHARD WEITJEROCKERS!!!

Iedereen die heeft meegeholpen om deze moeilijke, zeer regenachtige editie tot een succes te maken: hulde met een grote "H". Bedankt aan de bezoekers, maar zeker ook aan de vrijwilligers, de sponsoren en de Vrienden van WeitjeRock.


Foto's en filmpjes zijn te vinden via onze: Facebookpagina!

12 July 2019

Programma Young Talent

Programma Young Talent

Voor de jongste Weitjerock Talenten is er weer een mooi programma gemaakt met optredens en workshops. Daarnaast kun je de hele dag geschminkt worden, je eigen instrument maken en springen op de springkussens. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree!

Het programma in 2019:
14:00 DoRe Music (2-9 jaar)
14:45 Geduld Overwint Workshop drums (vanaf 6 jaar)
15:30 Aan de slag met je eigen gemaakte instrument (2-9 jaar)
16:00 Dansschool Movimento
16:30 Stel je vragen aan PEER!
17:00 Jasper Smit met "Ik heb een heel vies woord geleerd"
20:00 Supergaande (vanaf 14 jaar)


Kijk snel op de line-up pagina voor meer informatie over het programma:

Young Talent 2019!

En volgen ons ook po Facebook voor de laatste nieuwtjes!