Duurzaam

Wat Stichting WeitjeRock doet

Wij houden ons festival niet voor niks op een weide in de polder. Wij houden van de wei, wij houden van de polder, wij houden van de natuur. Ons festivalterrein is voor en na WeitjeRock het domein van paarden. Het is dus cruciaal dat we de weide met zorg behandelen. We doen er alles aan om de weide na het festival op te leveren zoals we haar voor WeitjeRock betraden.

Alles wat je op WeitjeRock eet, wordt op biologisch afbreekbare borden (gemaakt van rietsuiker) geserveerd. Als je het niet aandurft om met je handen te eten kan je gebruik maken van duurzaam bestek. Na het eten liggen 100 % gerecyclede servetten klaar om je mond af te vegen. Na de maaltijd kan je genieten van een bakje koffie, vers gezet in een biologisch afbreekbaar bekertje. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door onze leverancier Biological Solutions.

500_bio.jpg

Er vindt ook een inzamelactie voor bekers plaats. Voor elke 20 bekers die worden verzameld krijg je een consumptiebon. Hiermee worden de recyclebare bekers gescheiden van de rest van het afval, zodat het terrein schoner blijft en zodat de bekers apart kunnen worden verwerkt.

In overeenstemming met Van Gansewinkel, onze partner in afvalverwerking, plaatsen we ruim voldoende vuilnisbakken op het terrein. De dag na het evenement zorgen wij ook dat alles wat op het terrein is achtergebleven netjes in afvalzakken verdwijnt en wordt het festivalafval direct opgehaald. 

500_vangans.jpg

 

Wat jij kunt doen

WeitjeRock vindt plaats bij IJzendijke. Als je uit de buurt komt raden wij je aan om met de fiets te komen. Je kan op die manier dichter bij het terrein komen dan met de auto, je bent lekker in beweging en bovendien spaar je het milieu. Ook kun je met de bus komen, vanaf de bushalte is het 2 kilometer lopen naar het terrein. Als je toch besluit met de auto te komen dan is carpoolen een goede optie: gezellig samen rijden en minder benzineverbruik per persoon!

Verder bevinden zich op de festivalweide ruim voldoende vuilnisbakken. We willen je vragen om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken en om vooral geen rommel te laten slingeren buiten het terrein.