Black Tolex over hun WeitjeRock

Wie weet het nog, de eerste WeitjeRock nieuwe stijl, de eerste band gekozen door de Best Friends? Black Tolex was een ware verrassing op het podium. Ze vlogen er vol in, met gierende gitaren, bomvol zin en energie. Een band die het uitstraalt dat ze niet kunnen wachten om door te breken bij het grote publiek en leven voor de muziek. Een band waarvan de leden niet alleen kwamen om te spelen maar zelf bij ieder volgend optreden voor aan het podium stonden.

250_black_tolex_3.jpg

Inmiddels is de band heel wat optredens en lovende recensies verder, hebben ze net een nieuw album uit CAYO genaamd, speelden ze de Vooruit plat en deed frontman Milo Meskens solo heel wat stof opwaaien bij de Nieuwe Lichting van Stubru. Benieuwd hoe het voor Black Tolex zelf is geweest die dag op WeitjeRock? Simon Lamont, de drummer van de band schreef er een stukje over.

 

 

250_black_tolex_7.jpg

“WeitjeRock, ons allereerste festival en direct ons eerste buitenlands optreden. We konden het niet geloven. Wij Black Tolex op de affiche tussen Wallace Vanborn, Mozes and the first born,.. Weken hebben we gerepeteerd en ons goed voorbereid om een goede stevige set af te leveren. Klokslag half 3 mochten we beginnen en we kregen een half uur om de weide te laten ontwaken.

Tal van positieve reacties kwamen na onze show binnen. "Hey kijk daar de nieuwe Hendrix en Angus Young lopen daar". Ja het deed wel deugd als een jonge blues rock groep van gemiddeld 18 om zulke positieve reacties te krijgen. Ook 3voor12 was super enthousiast! De sfeer, de mensen, het publiek, de bands. Stuk voor stuk prachtige herinneringen. WeitjeRock was en is nog steeds een festival naar het hart van een muzikant. En wij na 100 shows een Ancienne Belgique en een plaat later hebben verdomd nog eens zin om IJzendijke te overspoelen met Vettige gitaren en Stevige drums!


Cheers!”

 

Benieuwd geworden naar de nieuwe plaat? Luister hier alvast de eerste single Stand Your Ground!
https://soundcloud.com/blacktolex/stand-your-ground
En koop het album CAYO op iTunes.

250_black_tolex_4.jpg