Eurosonic Noorderslag 2015

Eurosonic Noorderslag 2015

Wat is ESNS?. Uit wikipedia:

Eurosonic Noorderslag (The European Music Conference and Showcase Festival) is een muziekconferentie en showcase festival voor en over Europese popmuziek dat jaarlijks vier dagen lang in januari in de Nederlandse stad Groningen plaatsvindt.
Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Stichting Noorderslag die als doel het versterken van de Europese popsector en promotie van Europese popmuziek heeft.[1] Om dit te bereiken biedt de stichting een podium voor de presentatie van Europees muziektalent en bevordert zij de internationale uitwisseling hiervan. Middelen hiertoe zijn twee festivals (Eurosonic en Noorderslag), een conferentie, een talentuitwisselingsprogramma (European Talent Exchange Program) en de presentatie van zeven muziekprijzen.


Kortom een must voor de gedreven festivalorganisators die wij zijn.
Ondanks dat Eurosonic al op woensdag begint en een interessante conferentie heeft die eerste dagen, is het voor de meeste van ons geen optie om 3 dagen vrij te nemen. Vandaar dat we de vrijdag verzamelen op de markt om aldaar in colonne te vertrekken naar Groningen.

250_2014_01_15_15_40_04.jpg
Fast forward dwars door Nederland. Eind van de middag komen we aan in het centrum van Groningen, waar we gelijk de stad in duiken richting ‘For The Time Being’, een soort platenzaakje/atelier waar ze ook 4 dagen lang livemuziek hebben.
Hier zien we zZz, Pauw en onze collega's van Vestrock, Gino en Marcel. Altijd leuk om een beetje bij te kletsen, publiciteitsdata af te stemmen en natuurlijk te horen welke bands ze hebben gestrikt.

Na de donkere en broeierige orgelrock van zZz lopen we verder de stad in richting de Jack Daniels Barn en het artiestendorp. Daar aangekomen blijkt dat we niet binnen mogen, nog geen ESNS bandje. We besluiten te gaan eten en de kroeg in te duiken waar een leuk bandje speelt. Ons plan om vroeg in bed te gaan om de zaterdag fit te zitten valt ook in duigen.

Zaterdag melden we ons om 11 uur bij de Oosterpoort waar we ons bandje en de bekende rugzak krijgen.
We kijken eerst wat rond in de Oosterpoort, Sebas, Lotte en Meijke nemen een kijkje bij een lezing over duurzaam festivals organiseren. Dan krijgen we een berichtje van onze andere collega Dennis (Klomppop) met de vraag waar we zitten en of we zin hebben om even naar de borrel te komen van Friendly Fire (boekingskantoor). Dat hebben we zeker! In het achterzaaltje van een kroeg spelen o.a. Project Bongo, Maaike Ouboter en Kensington. Toch leuk om Kensington in een zaaltje te zien waar met moeite 100 man in past, terwijl ze die week daarvoor moeiteloos tweemaal de Ziggodome uitverkopen. 

250_20150117_140146.jpg
Even bijkletsen met Dennis, vragen naar zijn line-up voor Klomppop en of hij nog leuke dingen heeft gezien en wat eventueel leuk voor ons zou zijn.
En hop we zijn weer door naar de Jack Daniels Barn waar we nu wel probleemloos binnenlopen. Achtereenvolgend zien we de Paceshifters, Navarone en Birth of Joy.


En weer door. Even een hapje eten en dan terug naar de Oosterpoort voor het avondprogramma. Noorderslag is begonnen, artiesten lopen op 1 meter langs evenals radiopresentatoren en andere bekende Nederlanders.
Maar daar komen we niet voor, we komen voor muziek. We zien in snel tempo en met veel gehaast en gehol naar elk zaaltje: Afterpartees, John Coffey, Rondé, Sven Hammond, The Deaf, volgens mij mis ik er nog een paar, en we sluiten af met zZz van half drie tot drie uur in de morgen.

250_2015-01-17_21_20_00.jpg
Kapot ben je van twee dagen ESNS, maar ik zou het voor geen goud willen missen, hier gebeurt het, de bands die van de zomer de festivals vullen kun je hier zien (en boeken).


Nog een 'stukje' naar huis rijden en het zit er weer op. 


ESNS '15 was weer een feestje.