Ontdek de WeitjeRock Talentstage

Door: Joel van Overloop (bestuur WeitjeRock)

Het zal de bezoekers vorig jaar tijdens WeitjeRock niet ontgaan zijn; het tweede podium pal naast het hoofdpodium en beter bekend als het C1000-talentstage. Met prachtige optredens van onder andere Laurens Joensen, Anne van Damme, William Boeva en onze eigen IJzendijkse troubadour Maarten Termont. Een welkome aanvulling op de bands die acte de presence gaven op het hoofdpodium, een plek waar de artiesten nog midden in het publiek staan en voor sommige bezoekers staan deze intieme optredens garant voor een moment van bezinning.

Dat het tweede podium de naam “C1000-talentstage” heeft gekregen is niet voor niets natuurlijk. Dit C1000-talentstage biedt de beginnende band of artiest een uitgelezen mogelijkheid om verder kennis te maken met live performance en zich te presenteren aan een groter en breder publiek dan wanneer men in een lokale kroeg aan het optreden is. Beide facetten van dit C1000-talentstage dragen bij aan de ontwikkeling van de band of artiest in zijn geheel.

400_talent_stage.jpg

En het is tevens één van de drijfveren van Stichting WeitjeRock en hun partners om hier ook in 2014 mee door te gaan. In een nóg professionelere setting zullen verschillende acts hun muzikale kunsten weer aan de bezoeker ten gehore kunnen brengen. Onder andere kan je verwachten: optredens van twee beloftevolle Zeeuwse singer-songwriters: Dyln (Cadzand) en Eva Auad (Vlissingen), de rasechte komiek Han Solo uit België en Forward, de enige echte winnaar van onze eigen WeitjeRock bandpoule!

400_boeva_talent_stage.jpg

Zoals eerder gezegd gaan we het deze editie nog professioneler aanpakken. Belangrijkste motivatie is om op deze manier de ervaring voor de artiest of band en de bezoeker verder te verbeteren. Om dit te realiseren zijn we op zoek gegaan naar partners die onze filosofie delen. En enkel met behulp van deze partners hebben we op zaterdag 26 juli 2014 een onvergetelijk talentstage!

Allereerst zou het C1000-talentstage niet bestaan zonder de inbreng van C1000 Buijsse uit IJzendijke, waaraan het talentstage zijn naam ontleent. Voor het tweede jaar op rij zijn zij weer van de partij.

Daarnaast een vermelding voor het Delta Zeelandfonds en de projectgroep “200 jaar Zeeuws-Vlaanderen”. Dankzij deze twee partners heeft Stichting WeitjeRock de mogelijkheid gekregen om het talentstage naar een hoger niveau te tillen en zo de professionele setting te presenteren die WeitjeRock waardig is! Zonder hun inbreng was dit niet mogelijk geweest.

Tot slot heeft Rabobank West Zeeuws Vlaanderen ook dit jaar weer een belangrijk aandeel daar ze voor het tweede jaar op rij hoofdsponsor van ons festival zijn.

Dat er niet enkel belangstelling zal zijn voor de acts op het hoofdpodium moge duidelijk zijn. Komt allen op 26 juli rond het middag uur naar deze toekomstige muzikale helden kijken, geef ze de aandacht die ze verdienen en laten we er met zijn allen weer een spetterende editie van maken!

Tot op de weide!