Opbouwen en stevig rocken bij WR2013

Door: Sander Haers, vrijwilliger opbouw en Best Friend WR13 & WR14

Het is een dinsdagavond, enkele weken geleden ben ik benaderd door Sebastien om een stukje te schrijven als Best Friend en bezoeker van Weitjerock 2013. Om inspiratie op te doen, heb ik een setlistje gemaakt van bands die op het festival hebben gespeeld of gaan optreden tijdens de komende editie. 

The Sore Losers spelen “working overtime”, zo voelt het voor mij niet. Veelal staat bij mij de radio op StuBru, ook menig inspiratiebron voor de bestuursleden. Op het moment dat het album bij Stubru werd gepresenteerd , werd ook bekend dat deze band op WR 2014 het podium zal betreden. Benieuwd naar de komende editie!400_sore_losers2.jpg

Maar ik wil ook graag terugblikken op de geweldige eerste hernieuwde editie van vorig jaar.

Al maanden voordat het festival vorm begon te krijgen op de weide in de polder van IJzendijke, kon je goed zien dat alle bestuursleden druk bezig waren om het festival tot in de puntjes voor te bereiden. Ideeën werden onder het genot van een biertje in het plaatselijke café richting de heren en dames gespuid. Dit was voor mij de reden om Best Friend en vrijwilliger te worden. Gezien ik zelf ook een muziekfanatic ben, heb ik besloten om alleen te helpen met de opbouw. Om zelf in volle glorie te kunnen genieten van het festival.

Toen de eerste namen van de editie 2013 bekend werden: Absynthe Minded en Mozes and the Firstborn was mijn gevoel dat alleen goed weer het festival compleet kon maken!

400_mozes1.jpg 

Enkele weken voor het festival werd begonnen met de opbouw. Eén van de grootste klussen die diende te gebeuren, was het opzetten van een grote backstage tent. Daar heeft iedereen flink mee lopen sjouwen, het was een flink karwei om die tent op slechte ondergrond op te zetten. Ondertussen werd door de heren stellingbouwers, het podium opgebouwd waar het festival natuurlijk om draait. Na een hoop flauwekul en een grote dosis humor stond aan het eind van de dag de tent en kon een lekker biertje niet uitblijven.

27 juli 2013, de dag dat het allemaal moest gebeuren: helaas begint de dag anders dan verwacht. Het water was die nacht met bakken de hemel uitgekomen, waardoor het er slecht uit zag voor een mooie festivaldag. Het weer ging mij in ieder geval niet weerhouden om naar het festival te gaan, ik had hier namelijk al een jaar naar uitgekeken!

Aangekomen op de weide, was het droog en kon je nauwelijks zien dat het enorm had geregend (hulde voor het bestuur en de vrijwilligers). Het festival begon om 13u met de winnaar van Steenworp: Monsun and the Majestical Masters of Mayhem, voor mij de terechte winnaar van Steenworp2013. Volgende act zijn de heren van Black Tolex (zaterdag 22 maart jongstleden ook weer enorm goed in Café la Porte d'Or). De muziek nodigt mij uit om een cdtje te kopen en die staat nog steeds met regelmaat op in de auto. Naarmate de middag vordert, komt de zon door de wolken en wordt er een lekker biertje gedronken. Het echte festivalgevoel is gearriveerd! De avond vordert en geweldige acts passeren, van singer songwriters tot lekkere rock! Headliner is natuurlijk Absynthe Minded, de heren spelen een sterke set met als hoogtepunt Envoi. Helaas breekt de hemel weer open, maar hier had weerman van dienst Jos Broeke voor gewaarschuwd. Zelf heb ik geen moment gedacht aan het weer. Tijdens Nobody Beats the Drum blaas ik de aftocht. Vol genoegen van een geweldige festivaldag ben ik gaan slapen.

400_am.jpg

Hulde aan het bestuur, sponsors en vrijwilligers die deze editie tot een succes hebben gemaakt. Op naar de WR 2014!

 

Om vrijwilliger te worden van WeitjeRock2014: klik hier

Om vriend te worden van WeitjeRock: klik hier