Bestuur

500_rutger.png

Rutger van Merode (1985) – voorzitter
Na enkele jaren studeren in Nijmegen, na het succesvol afronden van een master communicatiewetenschappen, teruggekeerd naar Zeeuws-Vlaanderen.

Tegenwoordig werkzaam bij DOW in Terneuzen als Supply Chain Planner.

Net zoals alle bestuursleden van Stichting WeitjeRock ben ik ook een enorme muziekliefhebber. Vanaf jongs af aan ben ik vanuit thuis veel in aanraking geweest met verschillende muziekstijlen.

Waar mijn vader naar Pink Floyd, Peter Gabriel, Neill Young en alles wat de gouden jaren ’60 en ’70 voortbrachten luisterde kreeg ik via mijn moeder veel met U2 en Simple Minds te maken.

Dat is allemaal goed blijven hangen en na zelf veel concerten en festivals bezocht te hebben flink wat ervaring aan de bezoekerskant van muziekevenementen.

Door veel IJzendijkenaren en (West) Zeeuws-Vlamingen - en dus ook door mij – werd vaak met warme gevoelens terug gedacht aan het ‘oude’ Weitjerock. Er spookte al een tijdje het idee om toch maar weer eens wat
bandjes naar IJzendijke te laten komen was daarom ontzettend enthousiast toen ik van het initiatief van Sebastien hoorde om WeitjeRock nieuw leven in te blazen.

Ik wist eigenlijk meteen dat ik hier deel van wilde uitmaken en ben zodoende vanaf de hergeboorte van de Stichting WeitjeRock lid van het bestuur.

Ik hoop het enthousiasme dat ik deel met de rest van de organisatie te kunnen vertalen naar een fantastische WeitjeRock deze zomer!

 

 500_toby_wr.jpg

Toby Groosman (1983) – vice voorzitter / weide techniek.

Na het afronden van de opleiding MBO Bouwkunde aan het werk gegaan als timmerman bij Dura Vermeer en daarnaast de opleiding KOB Management afgerond in de avonduren.

Imiddels werkzaam bij EPZ als Sr. technicus civiel onderhoud op de kerncentrale.

Van jongs af aan een enorme dance-liefhebber en bezocht dan ook graag de discotheken in Belgie en de grotere dancefeesten van Nederland.
Sinds zijn eerste bezoek aan RockWerchter in 2002 -  waar hij in eerste instantie enkel ging voor namen als Carl Cox, 2 Many Dj`s en Roger Sanchez -  verkocht aan festivals alsmede de vele muziekstromen die hierop terug te vinden zijn.

Zelf een groot fan van Pearl Jam en Bruce Springsteen & The E-Street Band.

Tijdens de Weitjerock Memorial gelijk met veel enthousiasme gehoor gegeven aan de oproep om een nieuw bestuur op te richten om zo het festival opnieuw leven in te blazen. Sindsdien met  veel plezier deel uitmakend van de organisatie. Houdt zich binnen de organisatie hoofdzakelijk bezig met de terreinopbouw en acquisitie.

Hoopt samen met de rest van de organisatie  WeitjeRock uit te laten groeien tot een succesvol festival. Op naar 29 juli!

 

Meijke van der Plas (1988) - secretaris

Ik kijk met trots naar de bevlogenheid en het enthousiasme in ons bestuur en ben even zo trots dat ik hier deel van uit mag maken. Mijn liefde voor festivals met die mooie combinatie van goede muziek en een unieke sfeer hoop ik met WeitjeRock ook op anderen over te brengen. Het grappige hiervan is dat mijn eerste festivalervaring terug gaat naar het ‘oude’WeitjeRock. 
Nu bijna elf jaar later sta ik met de organisatie aan de andere kant, een ervaring waar ik nu al zo veel van geleerd heb en waar ik van wil blijven leren. Ik hoop dat we jullie weer mooie momenten kunnen brengen op ons Weitje!

@ Eurosonic

Peter van Hanegem (1970) - Penningmeester

Als oprichter en bestuurslid van de eerste vijf WeitjeRock edities (1999-2003) kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Veel ouwehoeren met Sebastien Groosman over dat Weitjerock moet terug komen, presentatie geven aan de potientiële doorstarters en uiteindelijk teruggevraagd in het bestuur vanwege het uitvallen van Stijn Martens.
Het festivalbloed stroomt als sinds 1985 toen ik voor het eerst naar Rock Torhout ging, sindsdien heb ik menig festival bezocht in binnen en buitenland waaronder ook sinds kort het festival voor de festivalorganisator Eurosonic/Noorderslag in Groningen.
Ik ben de nestor van de groep, samenwonend met Desiree en vader van de twee grootste WeitjeRock fans Juul en Hanna. Probeer verder te leren drummen en mondharmonica te spelen.

Bij Weitjerock ben ik veranwoordelijk voor de financien, contact met de artiesten en boekingskantoren en ik ondersteun Toby in de weide opbouw en technische vraagstukken.

Ik hoop jullie allemaal te zien deze zomer !!!

500_pic_140116_jvo_foto_website.jpg

 

 

Lotte ten Braak (1985) – dagelijks bestuur

Ook voor mij is Weitjerock een van de eerste festivalervaringen geweest en na een aantal kleine festivals konden de grote festivals als Rock Werchter niet uitblijven. Het mooie aan festivals vind ik dat je vaak bands ontdekt die je anders misschien nooit was tegengekomen. Dat je dit liggend in het gras samen met zo veel andere muziekliefhebbers samen kunt doen, is natuurlijk een hele fijne extra. 

De afgelopen twee jaar heb ik aan de zijlijn mee mogen maken hoe Weitjerock uit het stof werd gehaald en er weer een fantastisch festival staat. Het enthousiasme waarmee dit gebeurt, is zo aanstekelijk dat het moeilijk is om er niet zelf ontzettend enthousiast van te worden. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik nu deel uit mag maken van dit team.

Ik hoop dat we er samen met alle betrokkenen weer een fantastisch festivaljaar van kunnen maken en we voor veel leuke ontdekkingen en ontmoetingen kunnen zorgen.

 

Luc van Waes (1975)

Afgelopen zomer werd mij gevraagd of ik zin had om het bestuur van WeitjeRock te versterken. Een vraag die weinig toelichting nodig had. Tijdens de eerste edities, begin deze eeuw, was ik als bestuurslid actief betrokken bij WeitjeRock. In 2011 samen met Peter de WeitjeRock memorial avond georganiseerd met als doel het festival nieuw leven in te blazen. Nadat dit ook gebeurde heb ik tijdens de edities van 2013, 2014 en 2015  als vrijwilliger de handen uit de mouwen gestoken.

Nu dus als jongste lid van het bestuur zal ik me even voorstellen. Samenwonend met Corinne in IJzendijke. Inmiddels al jaren werkzaam bij Vroon B.V. (Livestock Express)  in Terneuzen.

Al vanaf jonge leeftijd groot muziekliefhebber en frequent bezoeker van festivals en concerten. Dit voornamelijk in België, denk aan Torhout/Werchter, Pukkelpop, Vooruit, AB, Cactus, etc. Het mooiste aan festivals is toch de relaxte sfeer in combinatie met muziek. Hoop samen met dit enthousiaste en bevlogen bestuur WeitjeRock te maken tot hét evenement in de regio!