Nog maar 9 dagen!

Het is nog maar 9 dagen tot WeitjeRock 2017 begint en alle voortekenen zijn gunstig. De opbouw is voorspoedig van start gegaan, de promotoer is in volle gang, de kaartverkoop loopt hard en het belooft prima festivalweer te worden.
Tijd om jullie voor te bereiden op de dag zelf.

Het programma op de twee hoofdpodia
Je bent vast benieuwd hoe laat jouw favoriete artiest nu eigenlijk op de bune staat. Dat snappen we, om alvast wat snelle vragen te beantwoorden: Het programma begint om 12:30 met Zeeuws talent Femke Bun, De Jeugd van Tegenwoordig speelt van 21:25 tot 22:25 en de laatste act The Subs eindigt om 1:00. Alle andere tijden van bands vind je hier.

 

De Silent Disco
Nieuw dit jaar is de Silent Disco, hier treden Buurman&Buurman, Buscemi, Skyve en Nadiem Shah op. Het principe van de Silent Disco is dat hij 'stil' is, dat wil zeggen: stil voor de mensen zonder koptelefoon. Jij en je vrienden met koptelefoon zullen het alles behalve stil beleven. Een koptelefoon haal je bij de tent en lever je bij het verlaten van de tent ook weer in. Er zijn genoeg koptelefoons aanwezig, dus doe dat ook vooral :)


FAQ en praktische tips

Kom op de fiets. Ook dit jaar is er een ruime en verlichte fietsenparkeerplaats ingericht. Als je toch de auto pakt, gebruik dan één van onze parkeerplaatsen (bij de voetbal en bij het Mauritshof) en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. 

Neem je pinpas/bankkaart mee. Op ons terrein betaal je bij de verschillende drank- en eetkramen met bonnen. Deze bonnen zijn te koop bij het verkooppunt vlakbij de ingang. Je kunt hier pinnen, veel cash meenemen is dus niet nodig.

Laat uw stoeltjes thuis. Het terrein van WeitjeRock is ingericht met voldoende zitplaatsen. Zelf een stoeltje meenemen is niet nodig en niet toegestaan.

Is er wat te eten en te drinken? Jazeker! Er is een wijds aanbod aan dranken, van het vertrouwde biertje Heineken tot Desperados en het lokale speciaalbiertje van Dutch Bargain. Maar ook cocktails en natuurlijk fris en red bull zijn beschikbaar.
Over het eten is zeker niet te klagen, sterrenchef Edwin Vinke van De kromme watergang zal speciale festival lekkernijen serveren voor een schappelijk prijsje. Daarnaast zijn er onder andere friet en snacks, hamburgers, belegde broodjes, pasta, maar ook mossselen en oesters kun je op het terrein vinden.

Kun je nog tickets kopen aan de kassa? Dit kan alleen als het festival donderdag nog niet is uitverkocht in de voorverkoop. Wil je zeker zijn van toegang, koop dan tot en met donderdag 28 juli je ticket hier en spaar bovendien 5 euro uit. Wil je echt tot zaterdag wachten: houd onze facebook pagina dan in de gaten, daar lees je het laatste nieuws over de ticket verkoop. 

Kunnen jullie een blind-date regelen met Lucas Hamming? Nee, dit zal je helaas zelf moeten organiseren ;)

 

Het Kinderprogramma

Na het succes van vorige jaren, is er ook tijdens WeitjeRock 2017 een uitgebreid kinderprogramma. Er is voor ieder wat wils. Uitleven op het springkussen, een mooie kleurplaat kleuren, een t-shirt versieren of geschminkt worden als een piraat. Het kan allemaal. Daarnaast zijn er in de tent ook speciale interactieve optredens voor de jongste festivalbezoekers.

Lekker creatief

Zo is Lappie Lapstok weer van de partij, net als vorig jaar. Wat ze precies gaat doen, is nog een verrassing, maar we kunnen vast verklappen dat het een unieke creatieve uitdaging wordt.  

Dansen!

Stil staan is ook in de kindertent een uitdaging en eigenlijk niet de bedoeling. Alle voetjes van de vloer bij de dansworkshops van Dansschool Movimento.

Muziekworkshops

Ook de uit IJzendijke afkomstige Elsemieke is weer terug te vinden op het festival. Ze leert de allerkleinsten hoe leuk muziek is. 
Nog meer muzikaliteit met muziekleraar Arjan Verdoorn. Hij verzorgt een interessante muziekworkshop met verschillende instrumenten.
De drumband is 29 juli ook in de kindertent te vinden. Ook zij laten je kennis maken met muziek en je mag zelf ook aan de slag. 

Kinderdisco

Meezingen, dansen en misschien een beetje sjansen. Speciaal voor de jonge festivalbezoekers, een superleuke kinderdisco in de kindertent.

Het allerlaatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over het festival like onze facebook pagina en geef aan dat je naar het evenement gaat. Op deze pagina's houden we je volledig op de hoogte van de kaartverkoop, opbouw van de wei en andere nieuwtjes die je moet weten over WeitjeRock.