8 januari 2018

Koop NU jouw tickets voor WR2018!

Koop NU jouw tickets voor WR2018!

Nu beschikbaar: Jouw sleutel tot hét muziek- en cultuurfestival van West Zeeuws-Vlaanderen! Koop nu je tickets met een fikse korting! Via de voorverkoop ben je er al bij voor €25,-!!


Bestel jouw tickets HIER. Consumptiebonnetjes zijn ook via internet beschikbaar.

31 oktober 2017

Bandpoule WeitjeRock

Bandpoule WeitjeRock

Vanaf 1 november 2017 is het weer mogelijk om je band in te schrijven voor WeitjeRock 2018


Wil jij graag op WeitjeRock spelen met jouw band of act? Schrijf je dan in voor de WeitjeRock bandpoule.
Elke WeitjeRock editie biedt plaats aan ten minste 1 band/artiest die zich via onze bandpoule heeft opgegeven.

Wij maken voor 15 mei 2018 de winnaar bekend. 

Via DEZE link kun je het opgaveformulier invullen.

Belangrijk: We zoeken GEEN coverbands, we zoeken bands die minimaal 30 minuten eigen muziek kunnen spelen. Je bent op 28 juli 2018 beschikbaar.

1 augustus 2017

WeitjeRockers bedankt!

WeitjeRockers bedankt!

Iedereen enorm bedankt voor een geweldige jubileum editie!


Met meer dan 3000 bezoekers werd het ondanks de dreigende weersvoorspellingen weer een editie om in te lijsten! Alles dankzij onze goedgemutste bezoekers en de geweldige inzet van alle vrijwilligers. Zet alvast in je agenda: zaterdag 28 juli 2018 is het weer WeitjeRock!!

9 april 2017

De Eerste namen!

De Eerste namen!

In tegenstelling tot andere jaren maakt WeitjeRock dit jaar bijna het hele programma op de hoofdpodia bekend, één hoofdact blijft nog een verrassing. Dit jaar is een jubileumeditie en dat moet natuurlijk gevierd worden!


Allereerst doen we dat met een boordevol programma met alleen maar topacts!

Niemand minder dan De Jeugd van Tegenwoordig zal voor deze jubilieum editie het podium betreden. Hits die je niet meer uit je hoofd krijgt, teksten die ontleed worden bij Nederlands, maar bovenal volledig uitverkochte clubtournees, triomftochten langs Werchter, Pukkelpop en Pinkpop en zelfs theatervoorstellingen van een doldwaze musical met levensechte poppen en een blowende dennenboom: niets is te gek voor De Jeugd. Hits als “Watskeburt?!”, “Sterrenstof”, “Get Spanish”, “Manon” en “Shenkie” zijn voor iedereen wel reden tot dansen!

Oude bekenden zijn The Sore Losers, sinds hun optreden op WeitjeRock 2014 alleen nóg maar groter geworden. De Losers wisselen onvervalste rock & roll af met bluesrock die zo smerig is dat je het niet in je garage wilt en poppy melodieën waarbij stilstaan geen optie is. In de wandelgangen wordt de band al vergeleken met de White Stripes en The Black Keys, maar met een lekkere eigen smoel.

Grote artiesten hebben geen achternaam nodig. Ook Arno hoort bij die grote namen; hij wordt dan ook wel de vader van de Belgische rockscene genoemd. De Belgische ex-TC Matic zanger staat niet alleen bekend om zijn rauwe stem en zijn passie voor zijn muziek, hij is ook voor menig jongehondenbandje een inspiratiebron. Afkomstig uit Oostende is hij de zestig reeds gepasseerd, maar hij weet zich nog altijd te onderscheiden met een onwaarschijnlijke mix van rauwe rock en mooie, oprechte chansons.

“I am the Pope of Dope, I come from Walifornia. Dirty South from Belgium. Wà-wà-wà!” Stond je nog niet in de startblokken om je laatste energie eruit te dansen, zet je dan maar schrap. Bij The Subs zul je wel moeten, stilstaan is geen optie! The Subs staan bekend om hun explosieve live-sets en hun uitgebreide wereldtournee bracht hen al op talloze exotische podia, terwijl dichter-bij-huis grote festivals als Werchter, I Love Techno en Pukkelpop genadeloos voor de bijl gingen. Don’t stop the music!

Lucas Hammings haar is niet het enige wat gegroeid is na zijn deelname aan The Beste Singer Songwriter. Want de getalenteerde indierock artiest van Neerlandsch bodem heeft behoorlijke meters gemaakt sindsdien. Zo was hij vorig jaar huisartiest bij De Wereld Draait Door, was hij in 2016 de leverancier van het themalied van de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request op 3FM, stond hij afgelopen zomer nog op de planken van Pinkpop en ging hij samen met zijn band vele andere festivals af.

Indian Askin is zo'n talentvolle band waarvan de naam dan ineens rond zoemt in de muziekwereld. Inmiddels is dat zoemen wel overgegaan in hardop roepen, want Indian Askin speelde op o.a. Where The Wild Things Are, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een ramvolle tent op LowLands. En owja ze wonnen tussendoor ook nog even de Edison voor beste nieuwkomer, over talent gesproken.

Zelden zag je een band met zoveel lol op het podium. Ze waren dé verrassing van Noorderslag 2017. Vier enthousiaste garage rockers uit Amsterdam die samen een storm vormen die Canshaker Pi heet. Eigenwijs, op volle kracht en genadeloos en iedere minuut boeiend, en ieder nummer gespeeld alsof het de laatste is.

Electric Company is de charme van Britse liefdesliedjes gecombineerd met de drive van Amerikaanse road songs. Een sexy dansbaar geheel. Een Utrechtse band met vijf jongens die elkaar allemaal kennen van de Herman Brood Academie.  Electric Company raakt geïnspireerd door de volle sound en aanstekelijke melodieën van Bruce Springsteen, maar ook door de huidige postpunk en neo-psychedelica en slimme, creatieve popliedjes.

Met ontbloot bovenlijf, bierbuik en opvallend kleurrijke pruik springen en huppelen de heren van Radio Topkaas zonder gêne over het podium. En wie wil meedoen, wordt lekker aangemoedigd. Lekker meedansen op platen als 'Lekker Beest' (Isabelle A) en 'Dance With The Devils' (Gunther D). Zonder twijfel het zotste feestje van WeitjeRock.

Bij een jubileum hoort goed eten en daar kan WeitjeRock buurman en sterrenchef Edwin Vinke je alles over vertellen. Beter gezegd vanalles over laten proeven. Dé trots van de buurt zal met een aantal foodtrucks op WeitjeRock staan. Met een verscheidenheid van traditioneel festivaleten in een modern, Kromme Watergang-jasje en wat onverwachte gerechten is er voor jong en oud hier vanalles te eten en te drinken. En dat voor normale festivalprijzen!

Speciaal dit jaar is dat we een een extra podium hebben, de Silent Disco, verschillende bekende DJ's in de avonduren de tent omtoveren in een stomende dancetempel. Het programma hiervan houden we nog heeeel eventjes een verrassing. 

Voor de jongste bezoekers is dit jaar net als vorige jaren een kinderprogramma opgezet. Met interactieve muziek en danslessen, springkussens, kinderdisco en nog veel meer leuke activiteiten worden kinderen de hele dag bezig gehouden en kunnen de ouders met een gerust hart naar een van de vele acts op onze hoofdpodia kijken.

Alvast eens luisteren? Check de Line-up pagina of de WeitjeRock Soundcloud en vergeet dan zeker niet je ticket (en drankbonnen) te bestellen

1 januari 2017

Early Bird verkoop van start

Early Bird verkoop van start

De komende twee weken kunnen de vroege beslissers een ticket voor WeitjeRock 2017 met korting aanschaffen. Van 2 januari tot 16 januari zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar voor een bedrag van €17,50


De Early Bird tickets voor de jubilieum editie van WeitjeRock zullen twee weken lang beschikbaar zijn of tot de tickets zijn uitverkocht. De Early Bird tickets zijn maar liefst €7,50 goedkoper dan de tickets in de normale voorverkoop (€25,00) en zelfs €12,50 goedkoper dan tickets aan de kassa (€30,00). 
Maar wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar!

Bestel je tickets via: www.weitjerock.com/tickets

 

Uitbreiding

In 2017 zal extra aandacht worden besteed aan dit jubileum door tijdens deze editie niet alleen met een kwalitatief breed programma te komen maar ook een speciale, in het oog springende hoofdact te programmeren. Daarnaast zal ook op culinair vlak een uitbreiding plaatsvinden met een speciale foodcorner en zal er voor de kinderen nog meer vermaak op het terrein komen. De organisatie belooft verschillende verrassingen ten opzichte van vorig jaar te hebben. Naar aanleiding van het succes van 2016 zal ook het terrein van WeitjeRock 2017 uitgebreid worden waardoor het maximaal aantal bezoekers naar 4000 omhoog zal gaan.