1 augustus 2017

WeitjeRockers bedankt!

WeitjeRockers bedankt!

Iedereen enorm bedankt voor een geweldige jubileum editie!


Met meer dan 3000 bezoekers werd het ondanks de dreigende weersvoorspellingen weer een editie om in te lijsten! Alles dankzij onze goedgemutste bezoekers en de geweldige inzet van alle vrijwilligers. Zet alvast in je agenda: zaterdag 28 juli 2018 is het weer WeitjeRock!!

31 juli 2017

Musea met korting met jouw festivalbandje!

Musea met korting met jouw festivalbandje!

Bezoek ook dit jaar de beste musea van West Zeeuws-Vlaanderen met onze museumactie!


Neem een vriend(in) en jouw festivalbandje mee en ga voor de helft van de prijs! DOEN!!

20 juli 2017

Nog maar 9 dagen!

Nog maar 9 dagen!

Het is nog maar 9 dagen tot WeitjeRock 2017 begint en alle voortekenen zijn gunstig. De opbouw is voorspoedig van start gegaan, de promotoer is in volle gang, de kaartverkoop loopt hard en het belooft prima festivalweer te worden.
Tijd om jullie voor te bereiden op de dag zelf.


Het programma op de twee hoofdpodia
Je bent vast benieuwd hoe laat jouw favoriete artiest nu eigenlijk op de bune staat. Dat snappen we, om alvast wat snelle vragen te beantwoorden: Het programma begint om 12:30 met Zeeuws talent Femke Bun, De Jeugd van Tegenwoordig speelt van 21:25 tot 22:25 en de laatste act The Subs eindigt om 1:00. Alle andere tijden van bands vind je hier.

 

De Silent Disco
Nieuw dit jaar is de Silent Disco, hier treden Buurman&Buurman, Buscemi, Skyve en Nadiem Shah op. Het principe van de Silent Disco is dat hij 'stil' is, dat wil zeggen: stil voor de mensen zonder koptelefoon. Jij en je vrienden met koptelefoon zullen het alles behalve stil beleven. Een koptelefoon haal je bij de tent en lever je bij het verlaten van de tent ook weer in. Er zijn genoeg koptelefoons aanwezig, dus doe dat ook vooral :)


FAQ en praktische tips

Kom op de fiets. Ook dit jaar is er een ruime en verlichte fietsenparkeerplaats ingericht. Als je toch de auto pakt, gebruik dan één van onze parkeerplaatsen (bij de voetbal en bij het Mauritshof) en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. 

Neem je pinpas/bankkaart mee. Op ons terrein betaal je bij de verschillende drank- en eetkramen met bonnen. Deze bonnen zijn te koop bij het verkooppunt vlakbij de ingang. Je kunt hier pinnen, veel cash meenemen is dus niet nodig.

Laat uw stoeltjes thuis. Het terrein van WeitjeRock is ingericht met voldoende zitplaatsen. Zelf een stoeltje meenemen is niet nodig en niet toegestaan.

Is er wat te eten en te drinken? Jazeker! Er is een wijds aanbod aan dranken, van het vertrouwde biertje Heineken tot Desperados en het lokale speciaalbiertje van Dutch Bargain. Maar ook cocktails en natuurlijk fris en red bull zijn beschikbaar.
Over het eten is zeker niet te klagen, sterrenchef Edwin Vinke van De kromme watergang zal speciale festival lekkernijen serveren voor een schappelijk prijsje. Daarnaast zijn er onder andere friet en snacks, hamburgers, belegde broodjes, pasta, maar ook mossselen en oesters kun je op het terrein vinden.

Kun je nog tickets kopen aan de kassa? Dit kan alleen als het festival donderdag nog niet is uitverkocht in de voorverkoop. Wil je zeker zijn van toegang, koop dan tot en met donderdag 28 juli je ticket hier en spaar bovendien 5 euro uit. Wil je echt tot zaterdag wachten: houd onze facebook pagina dan in de gaten, daar lees je het laatste nieuws over de ticket verkoop. 

Kunnen jullie een blind-date regelen met Lucas Hamming? Nee, dit zal je helaas zelf moeten organiseren ;)

 

Het Kinderprogramma

Na het succes van vorige jaren, is er ook tijdens WeitjeRock 2017 een uitgebreid kinderprogramma. Er is voor ieder wat wils. Uitleven op het springkussen, een mooie kleurplaat kleuren, een t-shirt versieren of geschminkt worden als een piraat. Het kan allemaal. Daarnaast zijn er in de tent ook speciale interactieve optredens voor de jongste festivalbezoekers.

Lekker creatief

Zo is Lappie Lapstok weer van de partij, net als vorig jaar. Wat ze precies gaat doen, is nog een verrassing, maar we kunnen vast verklappen dat het een unieke creatieve uitdaging wordt.  

Dansen!

Stil staan is ook in de kindertent een uitdaging en eigenlijk niet de bedoeling. Alle voetjes van de vloer bij de dansworkshops van Dansschool Movimento.

Muziekworkshops

Ook de uit IJzendijke afkomstige Elsemieke is weer terug te vinden op het festival. Ze leert de allerkleinsten hoe leuk muziek is. 
Nog meer muzikaliteit met muziekleraar Arjan Verdoorn. Hij verzorgt een interessante muziekworkshop met verschillende instrumenten.
De drumband is 29 juli ook in de kindertent te vinden. Ook zij laten je kennis maken met muziek en je mag zelf ook aan de slag. 

Kinderdisco

Meezingen, dansen en misschien een beetje sjansen. Speciaal voor de jonge festivalbezoekers, een superleuke kinderdisco in de kindertent.

Het allerlaatste nieuws
Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws over het festival like onze facebook pagina en geef aan dat je naar het evenement gaat. Op deze pagina's houden we je volledig op de hoogte van de kaartverkoop, opbouw van de wei en andere nieuwtjes die je moet weten over WeitjeRock.

 

 

26 mei 2017

De Laatste Namen!!!

De Laatste Namen!!!

De zon schijnt, het wordt de hoogste tijd voor een festival! Nog even geduld en WeitjeRock 2017 brandt los en jullie hadden nog wat namen van ons tegoed. We willen jullie niet langer in spanning houden en maken nu eindelijk de laatste headliner en 7 andere namen bekend. In deze editie vieren we samen met jou ons jubileum, dat maakt dit jaar extra bijzonder. Ook op ons festivalterrein zul je dit terug zien. Zo is er een speciale foodcorner ingericht door chefkok Edwin Vinke en hebben we een Silent Disco ’s avonds. Maar jullie de laatste namen:


Intergalactic Lovers
Jullie hadden nog één grote naam van ons te goed en nu kunnen we met trots aankondigen dat de Belgische indie-rockband Intergalactic Lovers ook zal afreizen naar de IJzendijkse weide. De Intergalactic Lovers brengen een mix van melodieuze rockmuziek bij elkaar gelijmd door de stem van zangeres Lara Chedraoui. Na de oprichting in 2008 in Aalst, won Intergalactic Lovers zowel het Oost-Vlaams rockconcours als Rock Rally de Beloften, wat de groep naar de studio bracht om het eerste album op te nemen. Twee albums later is de Belgische band nog steeds lekker bezig en we kunnen je verklappen dat een derde album binnenkort te verwachten valt met de eerste single als primeur op WeitjeRock.


Rhinorino
Als Best Friend heb je een stem gekregen om mee te bepalen wie er een plek verdient op het affiche van WeitjeRock. Met hun Sexy Stoner Rock’nRoll konden we niet om de Utrechtse band Rhinorino heen. Een powertrio dat de IJzendijkse weide eens lekker onder handen zal nemen. Na een succesvolle release van de in 2016 verschenen TODAY EP releasen de mannen en vrouw dit najaar een nieuwe EP. Verwacht dus zowel nieuw als oud werk. Get Ready, Hold Steady, Go Bananas!

Femke Bun
Ook dit jaar zorgt Steenworp, dé talentenjacht, voor een mooi podium voor jong talent uit de regio met als hoogtepunt de zinderende finale in de Pit. Dit jaar wist uiteindelijk de 18-jarige Femke Bun uit Hulst de jury te overtuigen met haar intieme, zelfgeschreven nummers. Naast Steenworp won ze bovendien ook de Kunstbende en de Vestrockrally en ze is vastberaden om ook de harten van het IJzendijkse publiek te winnen.

De Duts’n
Bekend geworden met hun kroketten-lied, hebben de Duts’n in Zeeuws Vlaanderen en daarbuiten een onuitwisbare indruk achtergelaten. In 2015 stonden ze ook al geprogrammeerd op WeitjeRock, maar vanwege bekende redenen ging dit niet door. Dit jaar een herkansing voor de mannen uit Oostburg die beloven met enkele nieuwe Zeeuwse covers de festivalwei vroeg in vuur en vlam te zetten.

 

Zoals gezegd ook dit jaar weer iets nieuws op de weide in de vorm van een Silent Disco. In deze tent zullen in de avonduurtjes vier dj’s van naam je laten dansen, dansen, dansen. Er is maar beperkt plaats, dus zorg dat je een plekje bemachtigt. In de deze tent zullen draaien:


Nadiem Shah

Nadiem Shah is sinds 2003 één van de drijvende krachten achter de muziekredactie van Studio Brussel en draait al jaren solo. Hij was samen met Gerrit K - de godfather van Mish Mash - ook aan het werk te horen als Trash Radio, het vroegere Mish Mash Soundsystem. Zijn naam is terug te vinden op de affiches van zowat alle grote festivals in België, zoals Pukkelpop, Rockwerchter en Dour.

 

Buscemi
De tweede naam op het affiche van de Silent Disco is de Belgische Buscemi, geboren als Dirk Swartenbroekx. Zijn stijl kan omschreven worden als dansmuziek met een latino-tintje, waaronder lounge, house, jazz, brazilian grooves, afrobeat, en drum and bass. Met meer dan 75 mixen op zijn naam, 7 albums en optredens op onder andere Rock Werchter en I love Techno is hij een welbekende DJ in het wereldje. Ook dit wordt dansen, dus.

 

Buurman&buurman
Nee, niet de klunzige buurmannen die de Silent Disco komen behangen. Wel het dj/producer duo afkomstig uit Utrecht. De jongens achter dit duo zijn Luiz Plein en Tim Brussel. Buurman & Buurman staat voor energieke, dansbare, rollende (Tech)House & Techno. De getalenteerde mannen timmeren hard aan de weg. Sinds de oprichting eind 2012 is het heel snel gegaan met het duo en hebben ze op meerdere grote festivals en podia gestaan

 

Skyve
Nog een Belgische dj in de tent, niemand minder dan Skyve vervolledigt het Silent Disco affiche. Hoofd muziek van Studio Brussel en geheime kracht achter ‘bad boy’ Gunther D. Verslaafd aan smerige basslines, drum & bass, en alles daar tussenin is Skyve de meester van de mash-ups, edits en vette feestjes. Zet je schrap voor een mix waarin stilstaan gewoon onmogelijk is.

9 april 2017

De Eerste namen!

De Eerste namen!

In tegenstelling tot andere jaren maakt WeitjeRock dit jaar bijna het hele programma op de hoofdpodia bekend, één hoofdact blijft nog een verrassing. Dit jaar is een jubileumeditie en dat moet natuurlijk gevierd worden!


Allereerst doen we dat met een boordevol programma met alleen maar topacts!

Niemand minder dan De Jeugd van Tegenwoordig zal voor deze jubilieum editie het podium betreden. Hits die je niet meer uit je hoofd krijgt, teksten die ontleed worden bij Nederlands, maar bovenal volledig uitverkochte clubtournees, triomftochten langs Werchter, Pukkelpop en Pinkpop en zelfs theatervoorstellingen van een doldwaze musical met levensechte poppen en een blowende dennenboom: niets is te gek voor De Jeugd. Hits als “Watskeburt?!”, “Sterrenstof”, “Get Spanish”, “Manon” en “Shenkie” zijn voor iedereen wel reden tot dansen!

Oude bekenden zijn The Sore Losers, sinds hun optreden op WeitjeRock 2014 alleen nóg maar groter geworden. De Losers wisselen onvervalste rock & roll af met bluesrock die zo smerig is dat je het niet in je garage wilt en poppy melodieën waarbij stilstaan geen optie is. In de wandelgangen wordt de band al vergeleken met de White Stripes en The Black Keys, maar met een lekkere eigen smoel.

Grote artiesten hebben geen achternaam nodig. Ook Arno hoort bij die grote namen; hij wordt dan ook wel de vader van de Belgische rockscene genoemd. De Belgische ex-TC Matic zanger staat niet alleen bekend om zijn rauwe stem en zijn passie voor zijn muziek, hij is ook voor menig jongehondenbandje een inspiratiebron. Afkomstig uit Oostende is hij de zestig reeds gepasseerd, maar hij weet zich nog altijd te onderscheiden met een onwaarschijnlijke mix van rauwe rock en mooie, oprechte chansons.

“I am the Pope of Dope, I come from Walifornia. Dirty South from Belgium. Wà-wà-wà!” Stond je nog niet in de startblokken om je laatste energie eruit te dansen, zet je dan maar schrap. Bij The Subs zul je wel moeten, stilstaan is geen optie! The Subs staan bekend om hun explosieve live-sets en hun uitgebreide wereldtournee bracht hen al op talloze exotische podia, terwijl dichter-bij-huis grote festivals als Werchter, I Love Techno en Pukkelpop genadeloos voor de bijl gingen. Don’t stop the music!

Lucas Hammings haar is niet het enige wat gegroeid is na zijn deelname aan The Beste Singer Songwriter. Want de getalenteerde indierock artiest van Neerlandsch bodem heeft behoorlijke meters gemaakt sindsdien. Zo was hij vorig jaar huisartiest bij De Wereld Draait Door, was hij in 2016 de leverancier van het themalied van de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request op 3FM, stond hij afgelopen zomer nog op de planken van Pinkpop en ging hij samen met zijn band vele andere festivals af.

Indian Askin is zo'n talentvolle band waarvan de naam dan ineens rond zoemt in de muziekwereld. Inmiddels is dat zoemen wel overgegaan in hardop roepen, want Indian Askin speelde op o.a. Where The Wild Things Are, Best Kept Secret, Paaspop, Zwarte Cross en in een ramvolle tent op LowLands. En owja ze wonnen tussendoor ook nog even de Edison voor beste nieuwkomer, over talent gesproken.

Zelden zag je een band met zoveel lol op het podium. Ze waren dé verrassing van Noorderslag 2017. Vier enthousiaste garage rockers uit Amsterdam die samen een storm vormen die Canshaker Pi heet. Eigenwijs, op volle kracht en genadeloos en iedere minuut boeiend, en ieder nummer gespeeld alsof het de laatste is.

Electric Company is de charme van Britse liefdesliedjes gecombineerd met de drive van Amerikaanse road songs. Een sexy dansbaar geheel. Een Utrechtse band met vijf jongens die elkaar allemaal kennen van de Herman Brood Academie.  Electric Company raakt geïnspireerd door de volle sound en aanstekelijke melodieën van Bruce Springsteen, maar ook door de huidige postpunk en neo-psychedelica en slimme, creatieve popliedjes.

Met ontbloot bovenlijf, bierbuik en opvallend kleurrijke pruik springen en huppelen de heren van Radio Topkaas zonder gêne over het podium. En wie wil meedoen, wordt lekker aangemoedigd. Lekker meedansen op platen als 'Lekker Beest' (Isabelle A) en 'Dance With The Devils' (Gunther D). Zonder twijfel het zotste feestje van WeitjeRock.

Bij een jubileum hoort goed eten en daar kan WeitjeRock buurman en sterrenchef Edwin Vinke je alles over vertellen. Beter gezegd vanalles over laten proeven. Dé trots van de buurt zal met een aantal foodtrucks op WeitjeRock staan. Met een verscheidenheid van traditioneel festivaleten in een modern, Kromme Watergang-jasje en wat onverwachte gerechten is er voor jong en oud hier vanalles te eten en te drinken. En dat voor normale festivalprijzen!

Speciaal dit jaar is dat we een een extra podium hebben, de Silent Disco, verschillende bekende DJ's in de avonduren de tent omtoveren in een stomende dancetempel. Het programma hiervan houden we nog heeeel eventjes een verrassing. 

Voor de jongste bezoekers is dit jaar net als vorige jaren een kinderprogramma opgezet. Met interactieve muziek en danslessen, springkussens, kinderdisco en nog veel meer leuke activiteiten worden kinderen de hele dag bezig gehouden en kunnen de ouders met een gerust hart naar een van de vele acts op onze hoofdpodia kijken.

Alvast eens luisteren? Check de Line-up pagina of de WeitjeRock Soundcloud en vergeet dan zeker niet je ticket (en drankbonnen) te bestellen