12 december 2017

Early Bird tickets!

Early Bird tickets!

Het beste cadeau voor onder de kerstboom? Een Early Bird ticket voor WeitjeRock 2018 natuurlijk!


Vanaf 20 december 2017 tot en met 4 januari 2018 is het mogelijk om tegen grote korting een ticket voor WeitjeRock 2018 te kopen.
In plaats van €25,- in de reguliere voorverkoop betaal je slechts €18,50 voor een ticket tijdens de Early Bird actie. 
De actie is alleen via onze online voorverkoop mogelijk.

400_weitjerock_early_bird_2018.jpg

Vanaf 20 december kun je via http://www.weitjerock.com/tickets/ je ticket online bestellen.

Wanneer je Early Bird tickets koopt kun je meteen met korting je consumptiebonnen aanschaffen. Kijk in de ticketshop voor meer informatie.

3 november 2017

Stem op WeitjeRock

Stem op WeitjeRock

WeitjeRock is voor de 5e maal genomineerd voor een European Festival Award in de categorie BEST SMALL FESTIVAL


Om de nominatie om te zetten in winst hebben we jullie stemmen hard nodig. Via http://eu.festivalawards.com/vote/ kunnen jullie op ons stemmen!

De winnaars van de awards zullen op 17 januari 2018 tijdens Eurosonic Noorderslag bekend gemaakt worden. 

Alvast bedankt

31 oktober 2017

Bandpoule WeitjeRock

Bandpoule WeitjeRock

Vanaf 1 november 2017 is het weer mogelijk om je band in te schrijven voor WeitjeRock 2018


Wil jij graag op WeitjeRock spelen met jouw band of act? Schrijf je dan in voor de WeitjeRock bandpoule.
Elke editie van WeitjeRock biedt plaats aan minstens 1 band/artiest die zich via onze bandpoule hebben opgegeven.

Wij maken voor 15 mei 2018 de winnaar bekend. 

Via onderstaande link kun je het opgaveformulier invullen:
http://www.weitjerock.com/info/inschrijvenbands/

Belangrijk: We zoeken GEEN coverbands, we zoeken bands die minimaal 30 minuten eigen muziek kunnen spelen. Je bent op 28 juli 2018 beschikbaar.

1 augustus 2017

WeitjeRockers bedankt!

WeitjeRockers bedankt!

Iedereen enorm bedankt voor een geweldige jubileum editie!


Met meer dan 3000 bezoekers werd het ondanks de dreigende weersvoorspellingen weer een editie om in te lijsten! Alles dankzij onze goedgemutste bezoekers en de geweldige inzet van alle vrijwilligers. Zet alvast in je agenda: zaterdag 28 juli 2018 is het weer WeitjeRock!!

26 mei 2017

De Laatste Namen!!!

De Laatste Namen!!!

De zon schijnt, het wordt de hoogste tijd voor een festival! Nog even geduld en WeitjeRock 2017 brandt los en jullie hadden nog wat namen van ons tegoed. We willen jullie niet langer in spanning houden en maken nu eindelijk de laatste headliner en 7 andere namen bekend. In deze editie vieren we samen met jou ons jubileum, dat maakt dit jaar extra bijzonder. Ook op ons festivalterrein zul je dit terug zien. Zo is er een speciale foodcorner ingericht door chefkok Edwin Vinke en hebben we een Silent Disco ’s avonds. Maar jullie de laatste namen:


Intergalactic Lovers
Jullie hadden nog één grote naam van ons te goed en nu kunnen we met trots aankondigen dat de Belgische indie-rockband Intergalactic Lovers ook zal afreizen naar de IJzendijkse weide. De Intergalactic Lovers brengen een mix van melodieuze rockmuziek bij elkaar gelijmd door de stem van zangeres Lara Chedraoui. Na de oprichting in 2008 in Aalst, won Intergalactic Lovers zowel het Oost-Vlaams rockconcours als Rock Rally de Beloften, wat de groep naar de studio bracht om het eerste album op te nemen. Twee albums later is de Belgische band nog steeds lekker bezig en we kunnen je verklappen dat een derde album binnenkort te verwachten valt met de eerste single als primeur op WeitjeRock.


Rhinorino
Als Best Friend heb je een stem gekregen om mee te bepalen wie er een plek verdient op het affiche van WeitjeRock. Met hun Sexy Stoner Rock’nRoll konden we niet om de Utrechtse band Rhinorino heen. Een powertrio dat de IJzendijkse weide eens lekker onder handen zal nemen. Na een succesvolle release van de in 2016 verschenen TODAY EP releasen de mannen en vrouw dit najaar een nieuwe EP. Verwacht dus zowel nieuw als oud werk. Get Ready, Hold Steady, Go Bananas!

Femke Bun
Ook dit jaar zorgt Steenworp, dé talentenjacht, voor een mooi podium voor jong talent uit de regio met als hoogtepunt de zinderende finale in de Pit. Dit jaar wist uiteindelijk de 18-jarige Femke Bun uit Hulst de jury te overtuigen met haar intieme, zelfgeschreven nummers. Naast Steenworp won ze bovendien ook de Kunstbende en de Vestrockrally en ze is vastberaden om ook de harten van het IJzendijkse publiek te winnen.

De Duts’n
Bekend geworden met hun kroketten-lied, hebben de Duts’n in Zeeuws Vlaanderen en daarbuiten een onuitwisbare indruk achtergelaten. In 2015 stonden ze ook al geprogrammeerd op WeitjeRock, maar vanwege bekende redenen ging dit niet door. Dit jaar een herkansing voor de mannen uit Oostburg die beloven met enkele nieuwe Zeeuwse covers de festivalwei vroeg in vuur en vlam te zetten.

 

Zoals gezegd ook dit jaar weer iets nieuws op de weide in de vorm van een Silent Disco. In deze tent zullen in de avonduurtjes vier dj’s van naam je laten dansen, dansen, dansen. Er is maar beperkt plaats, dus zorg dat je een plekje bemachtigt. In de deze tent zullen draaien:


Nadiem Shah

Nadiem Shah is sinds 2003 één van de drijvende krachten achter de muziekredactie van Studio Brussel en draait al jaren solo. Hij was samen met Gerrit K - de godfather van Mish Mash - ook aan het werk te horen als Trash Radio, het vroegere Mish Mash Soundsystem. Zijn naam is terug te vinden op de affiches van zowat alle grote festivals in België, zoals Pukkelpop, Rockwerchter en Dour.

 

Buscemi
De tweede naam op het affiche van de Silent Disco is de Belgische Buscemi, geboren als Dirk Swartenbroekx. Zijn stijl kan omschreven worden als dansmuziek met een latino-tintje, waaronder lounge, house, jazz, brazilian grooves, afrobeat, en drum and bass. Met meer dan 75 mixen op zijn naam, 7 albums en optredens op onder andere Rock Werchter en I love Techno is hij een welbekende DJ in het wereldje. Ook dit wordt dansen, dus.

 

Buurman&buurman
Nee, niet de klunzige buurmannen die de Silent Disco komen behangen. Wel het dj/producer duo afkomstig uit Utrecht. De jongens achter dit duo zijn Luiz Plein en Tim Brussel. Buurman & Buurman staat voor energieke, dansbare, rollende (Tech)House & Techno. De getalenteerde mannen timmeren hard aan de weg. Sinds de oprichting eind 2012 is het heel snel gegaan met het duo en hebben ze op meerdere grote festivals en podia gestaan

 

Skyve
Nog een Belgische dj in de tent, niemand minder dan Skyve vervolledigt het Silent Disco affiche. Hoofd muziek van Studio Brussel en geheime kracht achter ‘bad boy’ Gunther D. Verslaafd aan smerige basslines, drum & bass, en alles daar tussenin is Skyve de meester van de mash-ups, edits en vette feestjes. Zet je schrap voor een mix waarin stilstaan gewoon onmogelijk is.